Dezastru pentru PSD după turul întâi! Ruşinea este maximă! Niciodată n-au mai păţit aşa ceva

Partidul Social Democrat avea, la momentul votului de duminică, 21 de consilii judeţene şi 55% dintre primari. Cu toate acestea, turul întâi poate fi considerat un dezastru pentru social-democraţi, care au fost puşi în faţa unei situaţii unice în istoria lor.

Politologul Cristian Pîrvulescu a comentat situaţia din primul tur al alegerilor prezidenţiale, care a avut loc duminică. El spune că prezenţa la vot în ţară a fost una slabă pentru alegerile prezidenţiale, însă a fost compensată de cea din străinătate, românii din diaspora votând în număr foarte mare. Pîrvulescu consideră că mulţi români nu au mers la vot crezând că va exista un câştigător detaşat din primul tur.

La aceste alegeri, mesajul candidaţilor, inclusiv cel al lui Dan Barna, nu a ajuns la electoratul tânăr, a declarat Cristian Pîrvulescu pentru Digi24.

„Foarte mulţi dintre alegătorii lui Klaus Iohannis sunt între 45 şi 64 de ani, ceea ce însemnă că mesajul candidaţilor, inclusiv al lui Dan Barna nu a ajuns la electoratul tânăr.

În diaspora, prezenţa tinerilor a fost mai mare şi cea a bărbaţilor mai importantă decât a femeilor. Invers decât în România, unde femeile au votat în mai mare măsură Klaus Iohannis decât Dan Barna, dacă ne referim la cei doi candidaţi de dreapta.”

Pe de altă parte, PSD s-a confruntat cu o situaţie unică în istoria sa: alegerile de duminică s-au redus pentru social-democraţi la doar 10 judeţe, deşi deţin 21 de consilii judeţene şi 55% dintre primari.

„PSD are 21 de consilii judeţene, are 55 % dintre primari, dar nu a putut să mobilizeze votul, asta e o schimbare, anunţă o schimbare generaţională. PSD e pe un trend descendent”, a precizat Cristian Pîrvulescu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *