Dezastru la granița cu România: S-au abandonat măsurile împotriva COVID-19

Borisov a abandonat măsurile împotriva COVID-19 titrează publicația bulgară DUMA, într-un amplu material despre faptul că deși Bulgaria este tot mai afectată de coronavirus, premierul de la Sofia nu mai vrea măsuri de combatere a virusului.

Măsurile antiepidemice nu vor fi înăsprite, în ciuda creșterii numărului persoanelor infectate cu coronavirus. Acest lucru a reieșit din cuvintele premierului bulgar Boiko Borisov.

„Dacă întreb Autoritatea Națională Operativă (ANO), ei îmi vor propune să închid absolut totul astăzi. Și ce să facem cu charterele care au sosit deja? Fiecare are dreptul să meargă acasă și să se încuie acolo. Și de ce printr-un ordin să se impună ca totul să fie închis și oamenii să păstreze distanțarea”, a spus Borisov și a transferat fiecărui cetățean bulgar responsabilitatea de a se proteja împotriva infecției.

Potrivit acestuia, 40% dintre oameni nu cred că există un virus și nu vor urma restricțiile. „Îl ascult pe Mutafchiiski, dar îl ascult și pe Mangirov”, a spus Borisov. Spitalele au primit mai mulți bani, iar Borisov speră că „boala va trece” în iulie-august.

El a dat asigurări că a convocat ANO în fiecare zi, într-o manieră controlată, atentă, după ce înainte de asta a declarat că „ANO, dacă îi întreb, îmi vor propune să închid totul astăzi”. Potrivit spuselor sale însă, afacerile din turism au insistat ca restaurantele să fie deschise, iar site-urile web susțin că nu există pandemie. Reamintim că, la începutul lunii mai, ANO a declarat că măsurile antiepidemice vor fi înăsprite dacă sunt peste 100 de noi infectări în 3 zile consecutive, dar o lună mai târziu Borisov a spus: „Suntem la limită, există un risc, dar mai mult nu închidem nimic”.

Potrivit directorului Centrului Național pentru Boli Infecțioase și Parazitare și membru al ANO, prof. Todor Kantardzhiev, creșterea cazurilor nu se datorează numai mutațiilor mai contagioase ale virusului și nici mai multor teste.

În Bulgaria circulă 35 de tulpini ale noului coronavirus, care infectează mult mai ușor oamenii
„Creșterea este în țările care nu respectă măsurile, unde oamenii nu ascultă specialiștii, ci impostorii. Personal, sunt îngrijorat de aceste valori. În luna mai, Bulgaria a fost țara cu cea mai controlată infecție. Deodată, lucrurile au scăpat de sub control”, a spus expertul.

El a explicat că în Bulgaria circulă 35 de tulpini ale noului coronavirus, care infectează mult mai ușor oamenii. Potrivit unui alt specialist în boli pulmonare, dr. Alexander Simidchiev, creșterea mare a numărului celor infectați se datorează relaxării rapide a majorității măsurilor antiepidemice, iar în curând numărul persoanelor infectate va depăși 200 de persoane pe zi.

Vă reamintim că sâmbătă a fost stabilit un alt record de 182 de cazuri descoperite de coronavirus, iar Sofia a devenit din nou orașul cu cel mai mare număr de cazuri – 69. Pentru a doua oară de la începutul epidemiei, șapte persoane au murit într-o zi – una la vârsta de 21 de ani. Duminică, după ce s-au făcut 50 de teste în plus, numărul celor infectați a urcat la 180.

Când cetățenii sună pentru o ambulanță, să spună că au o suspiciune de COVID-19, a făcut apel purtătorul de cuvânt al Centrului pentru Situații de Urgență din Sofia, Katia Sungarska. Ea a explicat că la astfel de pacienți echipele merg cu haine speciale, iar la întoarcerea în Centru sunt dezinfectate, iar ambulanța este decontaminată, ceea ce durează o oră. Legat de persoanele care au murit în urmă cu câteva zile, dr. Julian Stamov a spus că nu sufereau de boli cronice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.