Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită:
INTERNATIONALSTIRI

Dezastru în Italia!

O furtună devastatoare a distrus zeci de oraşe şi a ucis cel puţin nouă oameni.

dzr

Dezastru în Italia după ce o furtună devastatoare a distrus zeci de oraşe atât pe coasta de est cât şi pe cea de vest a ţării.

Cel puţin nouă oameni şi-au pierdut viaţa după ce au fost loviţi de copaci smulşi din pământ sau după ce au fost înghiţiţi de torenţii de noroi.

Intemperiile care afectează Italia încă de duminică s-au soldat cu nouă morţi, a anunţat Protecţia Civilă, iar numeroase şcoli au fost închise în întreaga ţară, relatează AFP.

Ploile puternice şi rafalele de vânt, care au atins până la 180 de kilometri pe oră în anumite regiuni ale ţării, au adus distrugeri masive în anumite oraşe situate pe ambele coaste.

Mai multe localităţi din apropierea oraşului Genova, inclusiv Portofino, mica staţiune preferată de milioane de turişti în fiecare an.

Potrivit presei italiene, aproximativ 170 de persoane – turişti şi angajaţi ai unor hoteluri – erau blocate în Pasul Stelvio (nord), la frontiera dintre Italia şi Elveţia, la peste 2.700 demetri altitudine, din cauza ninsorilor abundente, după ce zăpada a atins 1,5 metri înălţime.

În Friuli-Venezia Giulia, în nord-est, 23.000 de persoane au rămas fără electricitate, iar numeroase drumuri erau impracticabile, au anunţat autortăţile locale.

Mai mult, oraşul Veneţia a fost inundat în proporţie de 70%, inclusiv celebra zonă turistică fiind afectată puternic.

De la începutul acestui val de intemperii, pompierii italieni au efectuat aproximativ 7.000 de intervenţii în toată ţara, potrivit agenţiei AGI.

Ploile puternice şi rafalele de vânt, care au atins până la 180 de kilometri pe oră în anumite regiuni ale ţării, au perturbat puternic traficul rutier şi aerian.

La Genova, aeroportul a fost închis până marţi la ora 13.00 GMT (15.00, ora României), pistele fiind impracticabile din cauza unor aluviunil aduse de ploaie, rafalelor de vânt şi unei marei.

Şcolile din oraş au rămas închise marţi, la fel ca la Roma şi în numeroase alte municipalităţi italiene.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Lasă un răspuns

Articole conexe

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.