fbpx
MEDICALNOUTATI

DEZASTRU PENTRU BOLNAVI: Preţurile pentru 3.000 de medicamente s-au majorat de la 1 august cu până la 14%

Preţurile pentru 3.000 de medicamente s-au majorat. Noile tarife s-au aplicat de la 1 august

medicamente bani

Ministrul Sănătății a transmis că prețul medicamentelor de uz comun a crescut în farmaciile din România cu până la 14%, spunând că noile tarife s-au aplicat deja de la 1 august.

Potrivit Ministerului Sănătății, scumpirile au avut loc pentru circa 3.000 de medicamente, pentru cele care au un preț sub 50 de lei care, în lipsa acestor majorări, medicamentele riscau să dispară de pe piață din cauza costurile de producție sunt mari.

„Prețul a trei mii de medicamente a fost majorat cu până la 14%, adică jumătate din medicamentele aprobate în Romania. Sunt cele cu preț sub 50 de lei, care, în lipsa unei majorări, riscau să dispară de pe piață, deoarece costurile de producție sunt mari, iar producătorii spun încă de la începutul acestui an că nu mai fac față”, a mai transmis Ministerul Sănătății, într-un răspuns pentru Digi24. Ministerul Sănătății mai spune că este o actualizare cu inflația, iar alta majorare este făcută la medicamentele care nu aveau înlocuitor.

Printre medicamentele cu cele mai mari scumpiri înregistrate la farmaciile mici din București se numără: Acifol pentru anemie, de la 35 la 67 lei, Ketof sirop pentru tuse, de la 37 la 56 lei, Diclofenac cp 50mg, antiinflamator, de la 2,5 lei la 12,5 lei.

criza facturilor scumpire medicamente anunt ministrul sanatatii 791576

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.