Devine INTERZIS în România! Anunțul venit chiar acum. Se dă lege în Parlament

Un nou proiect legislativ a fost depus la Parlament și vizează domeniul jocurilor de noroc. Inițiativa, depusă de liderul grupului PSD din Camera Deputaților, Alfred Simonis, propune interzicerea tuturor operatorilor aflați în interiorul localităților.

Inițiativă legislativă privind jocurile de noroc

Alfred Simonis, liderul grupului PSD din Camera Deputaților, anunță că a depus o inițiativă legislativă pentru modificarea ordonanței privind jocurile de noroc, care prevede închiderea tuturor operatorilor aflați în interiorul localităților.

„Stop jocurilor de noroc! Am depus astăzi în Parlament o inițiativă pentru modificarea OUG 77/2009 privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc, iar aceasta prevede închiderea tuturor operatorilor din acest segment aflați în interiorul localităților. Știu că o astfel de inițiativă va naște mari controverse, dar cred că este necesară în perspectiva luptei cu dependența față de jocurile de noroc”, a anunțat Alfred Simonis pe Facebook.

Potrivit acestuia, fenomenul a luat o amploare îngrijorătoare, mai ales în rândul tinerilor, aceștia dezvoltând o adicție extrem de periculoasă.

Citiți și:  CIFRE ŞOCANTE

„Sute de mii de oameni suferă de pe urma acestui flagel, mai ales că spațiile în care se poate juca se află la tot pasul. Experiența altor state europene ne arată că localizarea sălilor de joc în afara localităților scade numărul jucătorilor, iar prin modificările aduse acestei legi luăm și o măsură de prevenire a dependenței față de jocurile de noroc”, a mai transmis Alfred Simonis.

Un proiect asemănător a fost depus luna trecută

Amintim că, un proiect asemănător a fost depus recent și de USR. Potrivit acestuia, se recomanda ca orașele cu o populație mai mică de 5.000 de locuitori să nu aibă nicio sală de jocuri de noroc, în timp ce orașele mai mari nu ar trebui să le permită în clădirile rezidențiale sau la parterul proprietăților comerciale.

Citiți și:  Liber la furat. Instituțiile publice scapă, definitiv, de controale

În plus, ar trebui să existe o distanță minimă de 300 de metri între sălile de jocuri de noroc.

Incidența ridicată a dependenței de jocurile de noroc în România a dus la rezultate tragice, statisticile arătând că 40% dintre dependenți au încercat să se sinucidă la un moment dat. Inițiatorii proiectului de lege urmăresc să reducă efectele nocive ale jocurilor de noroc.

„Jocurile de noroc nu au ce căuta în mijlocul orașelor, nu în mijlocul satului. În Europa civilizată există legislație care reglementează acest lucru care scoate sălile de noroc în spații special amenajate lângă sau în orașe și doar acolo și funcționează foarte bine, taxele sunt la fel de mari”, spune deputatul USR, Tudor Pop.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *