Detalii în cazul tiganilor care au rupt o crosă de golf în capul unui motociclist, fără să ştie că e poliţist. Bărbatul, fost luptător de K1, i-a bătut măr

În august 2017 făcea ocolul ţării cazul a trei cetăţeni de etnie tiganeasca care au şicanat şi au lovit cu o crosă de golf un motociclist în trafic pe drumul Curtea de Argeş – Piteşti. Motociclistul era un poliţist care a lucrat la mascaţi, a luptat în Kosovo şi a participat la galele de K1. Doi dintre agresori au fost bătuţi, iar al treilea a fugit. Toţi trei au fost trimişi în judecată pentru distrugere şi lovire.

Rechizitoriul a fost finalizat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti la sfârşitul lunii noiembrie. Vă prezentăm în exclusivitate detalii din acest dosar. După cum se precizează în rechizitoriu, pe 12 august 2017 poliţistul se deplasa cu un prieten, cu motocicletele personale, pe drumul Curtea de Argeş-Piteşti. Când au ajuns în comuna Merişani, cei doi motocilişti au fost şicanaţi în trafic de un BMW.

În sensul giratoriu din comuna Bascov, poliţistul a fost blocat în trafic de BMW, iar din maşină au coborât Iulian Gogoanţă şi Vasile Feraru, primul lovindu-l cu pumnii şi picioarele pe poliţist, iar Vasile Feraru l-a lovit pe acelaşi poliţist, fost luptător de K1, cu o crosă de golf în cap peste cască, aceasta din urmă fiind avariată, iar crosa de golf rupându-se pe jumătate în urma impactului.

Ulterior, din maşină a coborât şi şoferul, în persoana lui Vasile Mărunţelu, care l-a lovit şi el pe poliţist cu pumnii şi picioarele. Aflat în legitimă apărare, poliţistul, care în prezent lucrează la mascaţi, a ripostat, bătându-i pe doi dintre tigani.

În declaraţia dată la dosar, poliţistul a spus inclusiv că unul dintre agresori a încercat să îl lovească cu crosa de golf chiar în mers, în timp ce se afla pe motocicletă: „A precizat că în sensul giratoriu al comunei Bascov a văzut că ocupantul din dreapta faţă al autoturismului BMW avea în mână o crosă de golf, încercând să îl lovească, fără a reuşi. La aproximativ 10 metri de respectivul sens giratoriu, şoferul autoturismului i-a blocat calea, iar din maşină au coborât pasagerul din dreapta faţă, care avea în mână crosa de golf, precum şi pasagerul de pe bancheta din spate. A precizat că primul l-a lovit cu crosa de golf în zona capului, a braţelor şi a cefei, distrugându-i casca pe care o purta pe cap, iar cel de-al doilea l-a lovit cu pumnii şi picioarele în zona corpului“.

Ulterior, poliţistul s-a dezechilibrat de pe motocicletă, iar agresorii i-au împins motocicleta, aceasta suferind mai multe avarii. Ca urmare a agresiunilor suferite, poliţistul a avut nevoie de mai multe zile de îngrijiri medicale la Spitalul Floreasca din Capitală. De asemenea, surse judiciare au precizat pentru „Adevărul“ că în timpul incidentului unul dintre agresori a fugit, iar ceilalţi doi au luat, la rândul lor, bătaie de la poliţistul motociclist, acesta din urmă fiind însă în legitimă apărare.

Unul dintre agresori, Vasile Mărunţelu, le-a declarat procurorilor că şi poliţistul l-ar fi lovit pe el şi pe amicii lui, fapt care, spun anchetatorii, „nu se coroborează cu niciun alt mijloc de probă. Cu toate acestea, chiar şi acceptând această variantă, se constată că persoana vătămată, în situaţia dată, ar fi fost în legitimă apărare, fiind atacat şi lovit de trei persoane împreună, acestea folosind şi un obiect contondent. Prin urmare, acţiunea de ripostă a acestuia ar fi urmărit înlăturarea unui atac material, direct, imedia şi injust“.

Poliţistul agresat s-a constituit parte civilă în dosar cu suma de 10.000 de lei, reprezentând contravaloarea reparaţiilor motocicletei, şi cu 10.000 de lei, reprezentând daune morale şi cheltuieli efectuate pentru tratamentul medical.

Toţi cei trei agresori, Vasile Feraru, Iulian Gogoanţă şi Vasile Mărunţelu, sunt recidivişti. În februarie 2017, Gogoanţă fusese condamnat la cinci luni de închisoare de Judecătoria Piteşti pentru că a condus o maşină fără permis, pedeapsa fiind însă amânată, cu un termen de supraveghere de doi ani.

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *