Detalii de ULTIMA ORA despre primul dosar al lui Kovesi!

Ion Cristoiu a vorbit pentru Mediafax despre poza cu Laura Kovesi la o cramă, depusă ca probă de Sebastian Ghiță la Secția de investigare a magistraților.

Jurnalistul a afirmat că ancheta se concentrează pe petrecerea de la cramă și că a fost audiat și Vasile Dîncu.

Cristoiu a afirmat că și fostul ministru Vasile Dîncu a fost la audieri și a dezvăluit că petrecerea unde Codruța Kovesi s-a lăsat fotografiată a avut loc la Crama Budureasa.

“Cred că intenția Laurei Codruța Kovesi va fi, ca a tuturor celor chemați la judecată, să tărăgăneze și, probabil, va cere expertiză. Cred că va mai contesta un lucru, faptul că, foarte important, informația data de mine, obținută pe parcursul audierilor, nu a fost la el (n.r. Sebastian Ghiță) acasă, ci a fost la Budureasa. Doamna Codruța Kovesi când spune <instituțional> probabil că va susține că da, a fost, dar a fost o manifestare unde a fost și Dîncu, cred că de aia a și fost chemat, domnul Dîncu a fost înaintea mea la audieri, și toată conducerea SRI. Și a spus că a fost o manifestare…am sărbătorit pe un domn, m-au invitat cei de la SRI și de aia m-am dus, poate să conteste și crama aia, nu știu, am auzit că este a lui Ghiță, dar știu eu? Poate să ceară desecretizarea cramei de la Budureasca”, a afirmat Ion Cristoiu.

Jurnalistul a confirmat că fotografia pe care i-a arătat-o Sebastian Ghiță cu ocazia interviului pe care i l-a acordat la Belgrad este aceeași cu aceea care i-a fost prezentată la audierea de joi.

“Da, este aceeași poză. Am înțeles că, inevitabil, ea putea să fie proastă din copie, dar nu am înțeles de ce nu era varianta originală, electronică. Dar eram, convins că este filmul. Încă o dată, această fotografie este un stop cadru dintr-un film. Așa mi s-a prezentat. Și din câte mi-am dat seama, nu este la dosar. Cel puțin mie nu mi s-a arătat, normal era să mi se arate și … nu numai stop cadru, să fie filmul și ei să spună: Deci, era vorba numai de poză, s-a discutat numai poza. La dosar este copia variantei de pe mobil”, a explicat Ion Cristoiu.

El a precizat că fotografia contrazice afirmațiile lui Kovesi că ar fi participat la o manifestare instituțională deoarece s-a lăsat fotografiată, și nu a fost imortalizată pe furiș.

“Așa cum am susținut eu, arată o Codruța Kovesi care se simte bine, care pozează, așa am și spus în declarația de martor. Ea pozează, nu este surprinsă de paparazzi la petrecerea respectivă și e clar că a făcut o fotografie sau s-a lăsat filmată special la solicitarea gazdelor. Repet, nu este o manifestare, și asta contrazice și teza ei cu <instituțională>. (…) După fotografia pe care eu am văzut-o, și care este și la dosar, ea pozează alături de cei doi potrivit tradiției conform căreia când a venit un oaspete, gazda, cu care este în relații bune, zice: ”Hai să facem o poză”. Fotografia este în cramă, nu știu, nu am fost la Budureasa niciodată, dar nu este la locul de desfășurare a sindrofiei”, a explicat Ion Cristoiu.

În opinia sa, probele cele mai puternice sunt mărturiile celor care au participat la petrecere, iar poza de la cramă va fi cea care o va înfunda pe fosta șefă a DNA.

“Dar probele cele mai puternice sunt mărturiile celor care au fost acolo, bănuiesc că va trebui invitat și domnul Coldea și domnul Maior să spună care erau relațiile și ale fostului socru. Nu știu la soție, dacă fosta soție contează. Oricum, fostul socru a declarat că erau în relații mai mult decât bune. Poza este momentul care o îngroapă pe Kovesi. (…) La dosar poza, momentul acesta, este cea care poate s-o înfunde pe mărturie mincinoasă. (…) poza, mărturiile că ai fost acolo, înseamnă că ai fost în relații de prietenie”, a susținut Ion Cristoiu.

Acesta a mai spus că Secția de investigare a magistraților își concentrează ancheta pe petrecerea de la cramă, iar Laura Codruța Kovesi ar putea veni cu declarații pentru a trage de timp.

“Ea trebuie să se apere, pe de o parte să spună că poza nu este adevărată, asta ca s-o lungească, și pe de alta să spună că s-a dus acolo în calitate oficială de procuror al Republicii că, nu știu, i-a dat ordin domnul Maior. Cred că acesta este momentul și am văzut că și Secția se concentrează pe această temă, pe acest moment al petrecerii pentru că înaintea mea a fost și domnul Dîncu și a fost și domnul Dîncu la sindrofia aia acolo”, a mai spus Ion Cristoiu.

Ion Cristoiu a fost audiat joi, la Secția Specială de Anchetă a magistraților în dosarul în care este cercetată Kovesi, după ce jurnalistul a văzut, în timpul unui interviu cu Sebastian Ghiță, realizat în Serbia, o fotografie care ar demonstra relația apropiată dintre fosta șefă DNA și Ghiță.

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *