Detalii cutremurătoare! Cum ar fi fost ucisă Daria Dughin, fiica lui Alexander Dughin

Fiica ideologului rus, Dughin, considerat arhitectul invaziei Rusiei în Ucraina ar fi fost urmărită de atacatori. Surse precizează că ancheta ia în considerare varianta că explozia în care aceasta și-a pierdut viața ar fi fost declanșată prin telefon.

Mașina, pe care Daria Dughina, fiica ideologului Alexander Dughin, o conducea înainte de a fi omorâtă, ar fi fost urmărită de persoane care au detonat explozibilul prin telefon.

Explozibilul ar fi fost detonat prin telefon
Explozibilii ar fi putut fi declanșați de un apel de la unul dintre telefoanele anonime, potrivit canalului Telegram Mash, care precizează că ancheta ia în considerare o astfel de versiune în ceea ce privește explozia în care Dughina și-a pierdut viața.

„Ei au urmărit SUV-ul Dariei de la presupusul loc de exploatare (parcarea domeniului Zakharovo) până la locul exploziei. După crimă, telefoanele au dispărut din rețea”, notează sursa citată.

Mihail Podoliak, consilier al șefului biroului președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, consideră că acest eveniment în care a fost implicată Dughina indică începutul prăbușirii interne a Rusiei. Potrivit acestuia, diferite grupuri politice încep o bătălie în țară.

FSB acuză Ucraina de atentat
Pe de altă parte, Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB, fostul KGB) a acuzat luni serviciile speciale ale Ucrainei că au pus la cale atentatul de sâmbătă în care şi-a pierdut viaţa Daria Dughina, fiica ideologului ultranaţionalist rus Aleksandr Dughin, a relatat agenţia de ştiri Interfax, citată de Reuters.

”Crima a fost pregătită şi executată de serviciile speciale ucrainene”, a transmis FSB într-un comunicat.

Într-un comunicat transmis luni, FSB a acuzat un cetățean ucrainean, Natalia Vovk, în vârstă de 43 de ani, că a comis crima și apoi a fugit din Rusia în Estonia.

Agenţii ruşi susţin că suspecta, Natalya Vovk, a sosit în Rusia în luna iulie împreună cu fiica ei de 12 ani și a închiriat un apartament în clădirea în care locuia Dugina, pentru a o supraveghea şi a-i analiza stilul de viaţă. De asemenea, Vovk și fiica ei au fost la festival naționalist la care Alexander Dugin și fiica sa au participat chiar înainte de asasinat.

Daria Dughina a fost ucisă sâmbătă seara când un presupus dispozitiv exploziv amplasat în maşina pe care o conducea a fost detonat.

Ucraina a negat orice implicare.

Alexander Dughin, „ghidul spiritual” al invaziei Rusiei în Ucraina

Tatăl lui Dughina este un autor și ideolog rus, considerat arhitectul sau „ghidul spiritual” al invaziei Rusiei în Ucraina. Se presupune că are o influență semnificativă asupra președintelui rus Vladimir Putin și a fost descris ca fiind „creierul lui Putin” de către revista Foreign Affairs.

Atât Dughin, cât și fiica sa au fost sancționați de Statele Unite. De asemenea, Marea Britanie a sancționat-o pe Dughina în iulie pentru că este „un contributor frecvent și de profil înalt al dezinformării în legătură cu Ucraina și invazia rusă în Ucraina pe diverse platforme online”.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *