Descoperiri TERIFIANTE facute de cercetatori despre NOUL CORONAVIRUS! Provoaca distrugeri CATASTROFALE


Au fost făcute noi descoperiri terifiante făcute de cercetători despre noul coronavirus. Câțiva specialiști au dezvăluit lista organelor atacate de boala rară apărută în China și au vorbit despre recuperarea unui fost pacient infectat cu COVID-19 care este destul de lungă și delicată.

Potrivit unor noi cercetări despre COVID-19, finalizate de curând de oamenii de știință, pe lângă afecţiunile respiratorii care îi fac pe bolnavi să întâmpine mari dificultăţi atunci când respiră, boala rară apărută în China atacă multe sisteme de organe. Și, din nefericire, au spus oamenii de știință, în anumite cazuri, infecția cu SARS-CoV-2 provoacă distrugeri catastrofale.

“Credeam că era doar un virus respirator. S-a dovedit că atacă însă şi pancreasul. Atacă şi inima. Atacă şi ficatul, creierul, rinichii şi alte organe. Nu am înţeles aceste lucruri la început”, a declarat medicul Eric Topol, cardiolog şi directorul Scripps Research Translational Institute din La Jolla, din California, au relatat jurnaliștii de la Agerpres.

În plus, au mai avertizat specialiștii, în afară de dificultăţile respiratorii, persoanele diagnosticate cu noul coronavirus pot experimenta tulburări de coagulare a sângelui, care pot să ducă la accidente vasculare cerebrale, dar şi la inflamaţii severe, care afectează apoi numeroase organe interne. De asemenea, COVID-19 poate să ducă la apariția unor complicaţii neurologice, care variază de la migrenă, ameţeală şi pierderea gustului şi a mirosului până la convulsii şi stări de confuzie. Din păcate, recuperarea poate fi lentă, incompletă şi costisitoare, cu un impact uriaş asupra calităţii vieţii pacientului.

În cadrul unui interviu, medicul Sadiya Khan, cardiolog la Northwestern Medicine din Chicago, a atras atenția asupra manifestărilor ample şi diverse ale virusului mortal din China, spunând despre ele că sunt oarecum unice. În cazul gripei, oamenii cu boli cardiace preexistente sunt cei care prezintă riscuri mari de a suferi complicaţii medicale, a precizat specialista, conform sursei citată mai sus. Ceea ce surprinde însă în cazul acestui nou tip de coronavirus este dimensiunea amplă a complicaţiilor pe care le provoacă în afara zonei plămânilor.

Sadiya Khan consideră că asupra sistemelor medicale va exista o mare povară în viitor, din cauza cheltuielilor cauzate de îngrijirea persoanelor care au supravieţuit maladiei rare SARS-CoV-2, care poate duce la deces.

Recuperare destul de lungă și delicată după vindecarea de coronavirus
Persoanele care au contractat noul coronavirus și au ajuns la terapie intensivă sau au fost conectate la ventilatoare timp de mai multe săptămâni vor trebui să petreacă timp suplimentar în secţii de recuperare ca să își recapete mobilitatea şi forţa fizică.

Sursa: cancan.ro

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *