Descoperire URIASA a savantilor despre coronavirus. Breaking news


Peste 260 de pacienți din Coreea de Sud au fost reconfirmați cu COVID-19 la scurt timp după ce medicii îi declaraseră vindecați, iar în spațiul public au apărut zvonuri potrivit cărora ar fi vorba despre o reinfectare. Cercetătorii demontează, însă, această posibilitate și pun întreaga situație pe seama unor „resturi ale virusului mort”.

Cum explică experții sud-coreeni că multe persoane vindecate de coronavirus au fost din nou testate pozitiv
Oh Myoung-don, medicul care se află la conducerea comitetului clinic central pentru controlul bolilor emergente, a declarat că membrii comisiei nu au motive să creadă că acele cazuri ar putea fi reinfectări sau reactivări ale agentului patogen. „Testele au detectat acidul ribonucleic al virusului mort”, a explicat acesta în cadrul unei conferințe de presă organizate recent la Centrul Medical Național.

Potrivit spuselor sale, în testele PCR sau în testele de reacție în lanț a polimerazei, utilizate pentru diagnosticul COVID-19, materialele genetice ale virusului se amplifică în timpul testării, fie că vorbim despre un virus viu sau doar de fragmente de celule moarte de virus.

De asemenea, trebuie spus că testele nu pot distinge dacă virusul este viu sau mort, ceea ce poate duce la rezultate fals pozitive. în testele PCR sau în testele de reacție în lanț a polimerazei, utilizate pentru diagnosticul COVID-19, materialele genetice ale virusului se amplifică în timpul testării, fie că este dintr-un virus viu sau doar din fragmente de celule moarte de virus.

„Testarea PCR care amplifică genetica virusului este utilizată în Coreea pentru a testa COVID-19, iar cazurile de recidivă se datorează limitelor tehnice ale testării PCR“, a mai spus Oh, medic la spitalul universitar din Seul.

Sursa: fanatik.ro

LASA UN COMENTARIU