Descoperire șocantă pe un vas fantomă. Oroarea i-a îngrozit pe toți

Un vas fantomă cu „cinci cadavre și două cranii” au fost descoprit, sâmbătă, în apropierea coastelor Japoniei.

Rămășițele umane au fost găsite după ce nava a eșuat pe Insula Sado, aflată la 900 de kilometri de Coreea de Nord, potrivit The Guardian şi The New York Post.

„Cinci dintre cadavre au fost identificate ca fiind bărbaţi, iar celelalte două nu au putut fi identificate”, a declarat un oficial. „Au mai existat cazuri similare dar aceasta este prima dată când descoperim o navă într-un stadiu atât de avansat de degradare”, a mai adăugat oficialul din Paza de Coastă.

Pe corpul navei de lemn erau pictate caractere în limba coreeană. Cadavrele din „vasul fantomă”, rupt în două, nu aveau asupra lor niciun act de identitate.

Potrivit presei locale, Poliţia din Japonia şi Paza de Coastă anchetează cazul, existând suspiciuni că nava a plecat din Coreea de Nord.

În 2019, cel puţin 156 de nave de pescuit din Coreea de Nord au naufragiat pe coasta Japoniei sau au fost găsite eşuate în apele japoneze, informează The Guardian. De obicei aceste nave sunt poreclite „vase fantomă” de către presa locală, transmite The New York Post.

Experţii susţin că unii pescari din Coreea de Nord călătoresc departe în largul mării pentru a satisface cerinţa autorităţilor pentru capturi mai mari. Cu toate acestea, vasele vechi şi incorect echipate sunt predispuse la probleme tehnice şi nu numai, precum epuizarea combustibilului. În plus, pescarii nu au posibilitatea de a chema ajutoare, informează a1.ro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.