Descoperire SOC în Wuhan. Ce s-a întâmplat cu pacienții după infectare

Este răsturnare totală de situație. O descoperire recentă la pacienții cu COVID dă totul peste cap. Se întâmplă și după șase luni de la infectarea cu noul coronavirus.

Răsturnare de situație. Descoperire șoc la pacienții cu COVID. Medicii din Wuhan, locul de unde a pornit noul coronavirus, au văzut exact. Într-un studiu recent publicat în prestigioasa revistă medicală Lancet, doctori au susținut că au văzut detalii importante la 6 luni de la îmbolnăvirea unor pacienți cu coronavirus.

Potrivit medicilor chinezi, s-a descoperit simptomul cel mai persistent la 6 luni de la externare: oboseala sau slăbiciunea musculară (63% dintre pacienți). Mai mult de trei sferturi dintre pacienții cu COVID-19 au cel puțin un simptom activ la șase luni după ce ce s-au îmbolnăvit, potrivit unei cercetări publicate în revista The Lancet.

Studiul care analizează efectele pe termen lung ale infecției cu COVID-19 asupra persoanelor spitalizate în Wuhan, China, relevă faptul că cel mai frecvent simptom care persistă este oboseala sau slăbiciunea musculară (63% dintre pacienți).

Mai sunt și alte simptome ale COVID care persistă după 6 luni de la vindecarea. Este vorba de dificultăți de somn (26% dintre pacienți), anxietate și depresia (raportate la 23% dintre pacienți).

Pacienții care au fost grav bolnavi la secțiile ATI din spital au cel mai adesea funcțiile pulmonare afectate. În plus, au fost detectate anomalii în imagistica toracică. Acestea ar putea indica leziuni ale organelor – totul la șase luni de la debutul simptomului.

Ce șanse sunt de reinfectare cu COVID
Nivelurile de anticorpi au scăzut cu mai mult de jumătate (52,5%) după șase luni la 94 de pacienți. Răspunsul imun a fost testat la vârful infecției. Astfel, sunt îngrijorări cu privire la posibilitatea de a fi re-infectat ușor de virus.

COVID continuă să lovească puternic și în China. Țara a întărit sâmbătă restricţiile în două oraşe strategice situate la sud de Beijing. China a reușit să țină în mare măsură sub control focarul intern de coronavirus după ce maladia a apărut pentru prima oară la Wuhan la sfârșitul anului 2019. O creștere în provincia Hebei, limitrofă Beijingului, a declanșat noi blocaje înainte de Anul Nou chinezesc, de luna viitoare.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.