Descoperire senzațională a cercetătorilor americani: Cum poți ști în mod SIGUR că te-ai îmbolnăvit de coronavirus

Îngrijorarea specialiștilor crește pe măsură ce pandemia de coronavirus nu a fost eradicată înainte de începerea sezonului gripelor, când pot apărea foarte ușor confuzii. Cercetătorii americani au descoperit însă cum se poate face diferențierea între COVID-19 și o banală gripă, doar studiind simptomele.

Cercetătorii din cadrul Universității California de Sud au descoperit o posibilă ordine a simptomelor infectării cu coronavirus: febră, tuse, dureri musculare, amețeală, stare de greață și diaree.

Modul de manifestare a îmbolnăvirii cu virusul SARS-CoV-2 i-ar putea ajuta pe cei care au contractat boala să ia măsurile necesare pentru a limita răspândirea coronavirusului și să solicite îngrijiri medicale potrivite.

Se poate preveni agravarea stării pacientului
”Această ordine este deosebit de importantă în cazul în care avem de-a face cu cicluri suprapuse de boli precum gripa, care coincid cu infecțiile cu COVID-19”, a declarat Peter Kuhn, profesor de medicină, inginerie biomedicală și inginerie aerospațială și mecanică în cadrul USC.

Citiți și:  Alerta! Infectare DUBLA cu virus gripal si coronavirus?! “Ar fi catastrofal!”

”Medicii pot determina ce măsuri trebuie luate pentru îngrijirea pacientului și pot preveni agravarea stării acestuia.”, a spus el, conform digi24.ro.

”Identificarea mai rapidă a pacienților ar putea reduce timpul de spitalizare”, a explicat și Joseph Larsen, autorul principal al studiului.

Febra și tusea sunt frecvent asociate cu o varietate de boli respiratorii, inclusiv sindromul respirator din Orientul Mijlociu (MERS) și sindromul respirator acut sever (SARS).

Dar simptomele care apar la nivelul tractului gastrointestinal superior și inferior diferențiază COVID-19 de celelalte boli respiratorii.

Suprapunere peste sezonul gripelor

Îngrijorarea specialiștilor crește pe măsură ce pandemia de coronavirus nu a fost eradicată înainte de începerea sezonului gripelor, când pot apărea foarte ușor confuzii între o persoană care a contractat un virus banal și una infectată cu COVID-19.

Citiți și:  ALERTA MEDICALA. ”E prăpăd”: O nouă molimă în România?! Se vor suprapune cazurile!

Inclusiv în România, autoritățile sanitare și-au exprimat preocuparea legată de începerea anului școlar în condițiile suprapunerii epidemiei de coronavirus peste sezonul gripelor.

Pentru exemplificare, trebuie precizat că peste 2.200 de elevi erau afectați, în luna februarie a anului în curs, în România, de suspendarea parțială sau integrală a cursurilor, din cauza gripei.

Școlile au fost obligate să facă triaj epidemiologic zilnic acolo unde au existat medici sau asistente, iar în cazul prezenței a trei cazuri de gripă într-o clasă, cursurile acelei clase au fost suspendate, potrivit normelor Ministerului Educației.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile