“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
NOUTATISPIRITUALITATE

Descoperire scandaloasă în dosarul „sexgate în sutană“: Episcopul GAY al Huşilor, filmat alături de un bărbat în ipostaze pornografice. Cine apare alături de prelat

egh

Judecătorii Tribunalului Vaslui au respins propunerea de arestare a trei preoţi acuzaţi că l-au şantajat pe Episcopul Huşilor, Corneliu Bârlădeanu, cu un filmuleţ în care acesta ar apărea împreună cu un fost elev de seminar, în prezent preot, într-o postură compromiţătoare.

Judecătorii vasluieni au dispus plasarea celor trei preoţi în arest la domiciliu, impunându-le o serie de obligaţii, pe lângă interdicţia de a părăsi imobilele în care locuiesc.

Cei trei preoţi au părăsit arestul Poliţiei Vaslui în jurul orei 16.00, când le-au expirat mandatele de reţinere. În faţa judecătorilor, aceştia s-au prevalat de dreptul la tăcere, fiind reprezentaţi de avocaţi.

Sentinţa pronunţată de judecătorii vasluieni nu este definitivă, Curtea de Apel Iaşi urmând să hotărască dacă cei trei preoţi vor fi cercetaţi în stare de libertate sau în arest la domiciliu. ”Avem mult de lucru, sunt aspecte prezentate de procurori în baza probatoriilor strânse în această perioadă. Noi ne-am spus punctul de vedere în faţa instanţei, avem mult de lucru ca şi apărători în acest dosar, pentru a demonstra că nu a existat infracţiunea de şantaj, astfel cum a fost ea prezentată de procurori. Dar deocamdată discutăm doar despre măsura preventivă şi este important ca ei să fie la domiciliu pentru a putea să-şi facă apărările calificate în acest sens. Vom cântări fiecare pas procedural în dovedirea netemeiniciei acuzaţiilor”, a precizat avocatul Ionel Nechita, apărătorul a doi dintre preoţii inculpaţi.

Acesta a precizat că nu a vizionat filmuleţul despre care reprezintă obiectul şantajului însă a precizat că procurorii DNA au prezentat la dosarul analizat de judecători mai multe capturi din respectiva filmare.

Filmare compromiţătoare de 15 minute

În aceste imagini, episcopul Corneliu Bârlădeanu ar apărea în ipostaze compromiţătoare pe o filmare de 15 minute, alături de un tânăr, despre care surse neoficiale afirmă că ar fi un fost elev al Seminarului Teologic Huşi, în prezent preot într-o comună din Vaslui.

Episcopul Huşilor, Preasfinţitul Corneliu Bârlădeanu, a depus luni, 12 iunie, o plângere la DNA, Serviciul Teritorial Iaşi, sesizând că ar fi şantajat de preotul Cristi Sebastian Jitaru, arhimandrit în cadrul Catedralei Episcopalei Huşi.

Surse judiciare au precizat pentru ”Adevărul” că pe data de 30 mai 2017 consilierii Episcopiei Huşilor au fost abordaţi de preotul Jitaru. Arhimandritul le-ar fi spus că deţine un material compromiţător cu Episcopul Corneliu şi le-ar fi spus că, în cazul în care Preafericitul Corneliu nu va interveni pentru a-l propune pentru funcţia de episcop vicar, va oferi presei materialul compromiţător şi-l va folosi în cadrul Sfântului Sinod din data de 15 iunie pentru a-l denigra.

Potrivit procurorilor DNA, în aceeaşi manieră ar fi procedat şi ceilalţi doi preoţi, Gheorghe Damian şi Răzvan Mihail Bumbu. Aceştia ar fi pretins episcopului, în intervalul 12 – 14 iunie 2017, suma de 50.000 euro.

În timpul cercetărilor, Episcopul Corneliu a fost de acord să poarte aparatură tehnică de supraveghere pentru a aduna probe despre cei care l-ar fi şantajat. Apropiaţii preoţilor Răzvan Mihai Bumbu şi Gheorghe Damian susţin că de fapt aceştia solicitau fonduri pentru anumite lucrări de reparaţii la bisericile la care slujeau, că între ei şi episcop era o relaţie tensionată şi că înaltul prelat i-ar fi ameninţat că îi va muta la alte parohii de rang inferior. Ameninţările episcopului l-ar fi înfuriat pe unul dintre preoţi care a hotărât să îi solicite episcopului banii acordaţi atunci când i-a fost acordată parohia: 15.000 de euro. În timp ce erau monitorizaţi de DNA, cei doi preoţi au fost contactaţi în mai multe rânduri de reprezentanţii Episcopiei pentru a li se oferi personal banii solicitaţi, însă preoţii Bumbu şi Damian au refuzat acest lucru, cerând ca sumele să fie virate în contul bisericilor, pentru a-i folosi la lucrările de reparaţii.

Episcopia îşi cere iertare pentru tulburarea creată

În urma reţinerii celor trei preoţi, Episcopia Huşilor a emis un comunicat de presă în care vorbeşte despre dragoste părintească şi rugăciune, cerându-şi iertare pentru ”tulburarea creată”.

”Episcopia Huşilor aduce la cunoştinţa opiniei publice faptul că a luat act cu profundă îngrijorare şi regret de situaţia creată de susnumiţii, nădăjduind totodată că instituţiile abilitate ale statului vor clarifica această speţă, urmând ca după pronunţarea finală a acestora, să fie hotărâte şi măsuri canonico-disciplinare potrivit Regulamentului autorităţilor canonice disciplinare şi al instanţelor de judecată ale Bisericii Ortodoxe Române. Îndemnăm cu dragoste părintească pe toţi fiii duhovniceşti ai Eparhiei Huşilor şi ai Bisericii Ortodoxe Române să sporească lucrarea rugăciunii şi a faptelor bune, cerându-le iertare pentru tulburarea creată şi asigurându-i că aceste incidente sunt tratate cu maximă responsabilitate pastorală, pentru o activitate transparentă şi în conformitate cu crezul creştin”, se arată în comunicatul Episcopiei Huşilor.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.