DESCOPERIRE RECENTA: “O nouă armă” împotriva COVID, “de 30 de ori mai puternică decât Remdesivir”

La mai bine de un an de la apariția noului coronavirus, cercetătorii încă sunt în căutarea unor tratamente care să diminueze efectele produse de maladia COVID-19.

O echipă științifică condusă de University of California San Francisco (UCSF) a identificat un tratament foarte promițător în fața SARS-CoV-2: un medicament folosit împotriva cancerului care este “de aproape 30 de ori mai puternic decât Remdesivirul”, unul dintre puținele medicamente antivirale ce au avut efect mai mult sau mai puțin în tratarea bolii.

Cercetarea, publicată luni în revista Science, scoate în evidență un medicament numit Aplidin, care a fost inițial extras dintr-o creatură marină exotică numită Aplidium albicans, găsită în largul coastei Ibiza, transmite San Francisco Chronicle.

Aprobat în Australia pentru tratarea mielomului multiplu, un tip de cancer al sângelui, medicamentul nu este disponibil comercial în majoritatea părților lumii și nu este încă aprobat pentru tratamentul împotriva COVID-19, deși a fost testat în câteva zeci de pacienți din Spania.

„Avem nevoie de câteva arme noi în arsenal”, a spus Nevan Krogan, biolog molecular care a condus echipa științifică împreună.

Sursa: stirileprotv.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.