Descoperire MAJORA! E a doua şansă la viaţă pentru cei cu COVID-19, aflati în STARE GRAVA

 

O echipă internaţională de cercetători a dat o veste foarte importantă în actualul context marcat de pandemia de coronavirus.

Cercetătorii au efectuat un studiu în care au fost incluşi 25 de pacienți internați în stare critică după ce au fost infectaţi cu Covid-19.

Doisprezece dintre aceştia au primit IL-7, care promovează producția globulelor albe din sânge numite limfocite, ceea ce s-a şi întâmplat după 30 de zile de tratament.

Concluzia cercetătorilor a fost că medicamentul proteic poate ajuta la îmbunătățirea stării celor aflaţi în stare gravă din cauza Covid-19.

S-a constatat că imunoterapia cu Interleukin 7 (IL-7) a restabilit numărul unei anumite celule albe la cei care au avut COVID-19, boala cauzată de virus.

Echipa internațională de la Universitatea Catholique de Louvain la Bruxelles (Belgia) a subliniat că tratamentul a ajutat la calmarea și chiar „inversarea” inflamației periculoase la pacienți.

Fără medicamente aprobate – cu excepţia autorizației de utilizare de urgență –, există o nevoie urgentă de a testa atât medicamentele existente, cât și terapiile experimentale pentru a opri boala.

IL-7 aparține unei clase de medicamente ce ar putea ajuta la atenuarea unei reacţii exagerate şi periculoase la virus a sistemului imunitar al organismului, numită furtună de citokine.

O citokină este o moleculă de semnalizare pe care organismul o poate elibera pentru a activa inflamația în încercarea de a inhiba și elimina un virus.

Într-o furtună de citokine, sistemul imunitar inundă corpul cu astfel de molecule.

Aceste așa-numite furtuni apar când organismul nu combate doar virusul, ci atacă şi propriile celule și țesuturi.

În cazurile de COVID-19, boala cauzată de virus, furtunile de citokine pot declanșa insuficienţa respiratorie, care poate duce la deces.

De asemenea, virusul a provocat scăderi severe ale nivelurilor de limfocite, care produc anticorpi pentru a ucide agenții patogeni străini.

IL-7 joacă un rol-cheie în reproducerea acestor celule, astfel încât organismul poate lupta împotriva virusurilor, bacteriilor și a altor toxine.

În studiul publicat în revista JAMA Network Open se arată că pacienții care au primit tratament cu IL-7 au avut în medie 1.734 de limfocite pe microlitru de sânge (μL), iar ceilalţi au avut în medie 885 / µL.

Specialiştii au subliniat că nivelurile normale la adulții sănătoşi variază între 1.000 și 4.800 în 1 pL de sânge.

Cercetătorii spun că IL-7 a fost „bine tolerat” de bolnavi, fără a provoca modificări ale tensiunii arteriale, temperaturii sau nivelului de oxigen.

Rezultatele acestui studiu sugerează că IL-7 poate fi administrat în siguranță pacienților critici cu COVID-19 fără a agrava inflamația sau leziunea pulmonară.

„Administrarea izolată a IL-7 sau în combinație cu alte terapii necesită o atenție specială pentru pacienții cu COVID-19 și dovezi de imunosupresie (n.r. – scăderea sau diminuarea imunității organismului după iradiere, droguri sau toxine microbiene”, au arătat autorii studiului.

În SUA există peste 3,9 milioane de cazuri confirmate de Covid-19 și peste 142.000 de decese.

sursa: Daily Mail

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *