“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
NATIONALNOUTATISTIRI

DESCOPERIRE IMPRESIONANTA: Cel mai mare zacamant de gaze naturale de pe uscat, inaugurat in Buzau – Ce spun expertii

romgaz gaze 1024x614

Cel mai mare zacamant de gaze naturale de pe uscat, descoperit in Romania ultimilor 30 de ani, a fost inaugurat vineri in judetul Buzau.

Cei de la Romgaz estimeaza ca ar contine 27 de miliarde de metri cubi de gaze, iar asta inseamna ca ar putea asigura consumul tarii timp de doi ani si jumatate.

In vara anului trecut Romgaz a descoperit zacamantul de gaze naturale in zona Caragele, din judetul Buzau.
Zacamantul ale o lungime de 35 de kilometri si se afla la adancimi cuprinse intre 1.500 si 4.000 de metri.

Dupa estimerile specialistilor, el contine intre 25 si 27 de miliarde de metri cubi de gaze. Este cel mai mare zacamant terestru descoperit in ultimii 30 de ani. El este depasit doar de zacamantul Neptun descoperit in urma cu 5 ani pe fundul Marii Negre de Petrom si Exxon, care se estimeaza ca are in 42 si 84 de miliarde de metri cubi.

Zacamantul din Buzau se afla acum in faza de dezvoltare si s-au investit in lucrari 40 de milioane de euro. Au fost forate primele 3 sonde, care au fost puse in functiune dupa ce a fost instalata statia de uscare a gazelor si statia de masurare. Tot anul acesta vor fi forate alte 3 sonde noi care ar putea arata ca zacamantul este chiar mai mare decat primele estimari.

Sorin Grindeanu: “Romania este una dintre tarile din regiune cu cea mai redusa dependenta de sursele externe de gaze. Descoperirea zacamantului de la Caragele este inca un pas pe drumul Romaniei spre asigurarea independentei energetice si spre consolidarea statutului de factor de stabilitate in UE.”

La eveniment au participat si presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, si cel al Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea.
Reprezentantii Romgaz au spus ca zacamantul va fi pus în productie in 2019, dupa ce se vor face investitii suplimentare de inca 140 de milioane de euro.

Ministrul Energiei, Toma Petcu, a declarat, vineri, la Buzau, ca zacamantul de gaze de pe platforma Caragele este evaluat la un pret minim de aproape patru miliarde de dolari, fiind o descoperire care da posibilitatea Romanei sa devina ”un jucator important pe piata gazelor din regiune si nu numai”.

“Romgaz ne-a prezentat cea mai mare descoperire pe care o companie romaneasca, Romgaz, a facut-o pe rezerve de gaze din Romania. E o rezerva care inmagazineaza, pe primele estimari, 30 de miliarde de metri cubi si posibilitatea de exploatare este de 27 de miliarde de metri cubi. Pe consumul mediu anual ne-ar ajunge probabil trei ani, daca am exploata doar de aici. Este un depozit evaluat la un pret minim de aproape patru miliarde de dolari. E o descoperire care a trecut de faza de explorare, acum suntem in faza de exploatare, livram deja in sistem”, a spus ministrul Petcu.

El a adaugat ca descoperirea zacamantului din judetul Buzau permite Romaniei sa ajunga ”un jucator important pe piata gazelor din regiune”.
”E o descoperire care da un potential foarte mare nu doar economiei romanesti, dar da si posbilitatea ca Romania sa fie un hub pe zona gazelor, sa fie un jucator important pe piata gazelor in regiune si nu numai”, a mai spus ministrul Energiei. (sursa: stirileprotv.ro)

VEZI SI: ZONA NEMURIRII DIN BUCEGI, MISTERUL PE CARE NIMENI NU L-A PUTUT DESCIFRA

VEZI SI: MEGA SCANDAL DE 40 MILIARDE EURO: Gazele din Marea Neagră vor merge direct în Austria

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.