Descoperire de ULTIMA ORA. Cum te poți infecta cu COVID-19 fără să întâlnești un bolnav sau să atingi un obiect contaminat


Avertisment îngrijorător privind infectarea cu coronavirus! Potrivit cercetătorilor chinezi, COVID-19 poate rămâne în aerul locurilor aglomerate mai multe ore sau zile. Experții din Wuhan au analizat probele de aer din diferite părți ale două spitale. Rezultatele au arătat că virusul, numit SARS-CoV-2, nu era detectabil peste tot, cu excepția a două zone „predispuse la aglomerație”, scrie Daily Mail.

Cercetătorii au descoperit particule virale care pluteau în aerul toaletelor spitalului, care aveau o foarte mică ventilație. Concluzia medicilor este: virusul se păstrează în aerul toaletelor publice, în condițiile în care ventilația este deficitară.

De asemenea, medicii chinezi au descoperit concentrații deosebit de mari în încăperile în care personalul medical a depozitat și apoi a luat echipamentul de protecție. Studiul publicat azi sugerează că virusul se poate lipi pe îmbrăcăminte și poate reveni din nou în aer atunci când sunt îndepărtate măști, mănuși și haine.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *