„DESCHIDE OCHII, Căline!” Cum arată ACTUL de DECES al COALIȚIEI PSD-ALDE

Ultima declarație legată de candidatul Coaliției la președinție făcută joi seara de liderul PSD Liviu Dragnea a dinamitat legătura dintre ALDE și PSD.

Liberal-democrații au sesizat o nuanță în mesajul transmis de Dragnea și încearcă să-l convingă pe Călin Popescu Tăriceanu că social-democratul „i-a tras preșul de sub picioare în direct, la o oră de maximă audiență”. „La prezidențiale o să fie un candidat al alianței PSD-ALDE. Intenționez să ajungem la concluzia că trebuie să fie un candidat unic, după acel moment, vom decide candidatul. Nu resping nicio variantă. Nici eu, nici Tăriceanu”, declara Liviu Dragnea.

Potrivit unei surse, un politician ALDE din primul eșalon, Dragnea i-a păcălit și vrea ca el să fie candidatul. „Când a spus „intenționez să ajungem la concluzia că trebuie să fie un candidat unic”, puțină lume a remarcat nuanța. Care este următoarea: la CEX-ul din septembrie, Dragnea a promis că nu va candida. Noi am reușit, prin prietenii noștri de la PSD care sunt convinși că Dragnea, tot mai bolnav de putere, va distruge partidul, să-l facem să declare asta. Acum, la patru luni, vine și spune că nu respinge varianta să fie el. Și mai e un lucru, că trebuie să ajungem la concluzia necesității unui candida unic. Desemnat de PSD, pe un sondaj închipuit sau aranjat. Toată ziua îi spunem președintelui: Deschide ochii, Căline!”, a declarat politicianul .

Citiți și:  Așa o fi?

cesta a mai mărturisit că relația dintre cei doi lideri nu este atât de idilică precum apare în spațiul public și că există liberal-democrați care cred că și Tăriceanu este depășit și „ușor compromis” din cauza „atașamentului prea mare față de Dragnea”. „Au fost situații în care l-am împins să meargă peste Dragnea și să transmită mesajul ALDE care, pe alocuri, este total diferit de cel al PSD. Vă dau doar două exemple: Legea offshore sau Guvernanța corporativă. Să nu mai vorbim de presiunile care se fac asupra ministrului Justiției”, a explicat sursa .

Întrebat de ce tabăra anti-Dragnea din ALDE nu își asumă public poziția, a răspuns că „încă nu a sosit momentul”.

Citiți și:  Așa o fi?

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.