DERAPAJ GRAV al lui Arafat: „Nu mă oprește pe mine Constituția României. Trebuie tăiat microfonul tuturor celor care nu susțin vaccinarea.”

„Trebuie oprit microfonul tuturor celor care îndeamnă lumea să nu se vaccineze. Măcar pentru trei luni”, a declarat sâmbătă Yasser Arafat, șeful DSU.

„Acum, cu tot dreptul de liberă exprimare, aș tăia microfonul. (..) Trebuie oprit microfonul tuturor celor care îndeamnă lumea să NU se vaccineze”, a spus Arafat.

În opinia sa, „suntem la momentul în care să facem așa”, conform Agerpres (maghiară / română). „Măcar două – trei luni, după care putem să continuăm cum vrem, dar în acest moment trebuie oprit microfonul, cel puțin cel oficial, de la televiziuni, de la radiouri.”

Vuvuzelele sistemului, Hotnews și Digi 24 (captură foto), care altfel se pretind deontoloage și apărătoare ale drepturilor tuturor, mai puțin, probabil, a drepturilor majorităților, nu au comentat derapajul anti-constituțional al funcționarului public. Nici alte organizații pretins neguvernamentale, care se agită pentru libertățile oricui dar numai ale românilor nu, nu s-au grăbit să reacționeze, darămite să se revolte, pe potriva incitării fără precedent – din 1989 și până azi – la încălcarea legii supreme a statului român dar și a convențiilor europene și internaționale la care România este parte.

Arafat este deja la a doua violare verbală a Constituției României. În urmă cu mai puțin de 10 zile, într-un răspuns către Avocatul Poporului, secretarul de stat a declarat că „nu mă oprește pe mine Constituția”, document fundamental al statului român care prevede și că „Nimeni nu este mai presus de lege”.

Pentru posturile necomentatoare și pentru știința arafatienilor, aducem la cunoștință:
Articolul 30 al Constituției României, legea supremă în stat, pe care fiecare funcționar și cetățean român este obligat să o respecte cu strictețe, stipulează:

„Art. 30 – Libertatea de exprimare
(1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credințelor și libertatea creațiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.

(2) Cenzura de orice fel este interzisă.”

Articolul 10 al Convenției Europene a Drepturilor Omului, consfințește, de asemenea:

Libertatea de exprimare

„1. Orice persoană are dreptul la libertate de exprimare. Acest drept include libertatea de opinie și libertatea de a primi sau a comunica informații ori idei fără amestecul autorităților publice și fără a ține seama de frontiere. (…)”

Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene, reiterează, de asemenea:

Articolul 11 – Libertatea de exprimare și de informare

„(1) Orice persoană are dreptul la libertatea de exprimare. Acest drept cuprinde libertatea de opinie și libertatea de a primi sau de a transmite informații sau idei fără amestecul autorităților publice și fără a ține seama de frontiere.

(2) Libertatea și pluralismul mijloacelor de informare în masă sunt respectate.”

Articolul 19 al Declarației Universale a Drepturilor Omului subliniază:

„Orice om are dreptul la libertatea opiniilor și exprimării; acest drept include libertatea de a avea opinii fără imixtiune din afară, precum și libertatea de a căuta, de a primi și de a răspîndi informații și idei prin orice mijloace si independent de frontierele de stat.”

Poveste asta cu tăiatul microfonului tuturor celor care nu participă la cântarea în struna autorităților statului a mai avut loc în România, pe parcursul a 45 de ani. S-a numit comunism. Regim care l-a primit pe Arafat în baza planurilor Securității legate de statele arabe. Cine este Arafat? A ajuns Arafat deasupra Constituției României?

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *