DEPUTATUL GERMAN A FOST ADĂUGAT PE „LISTA TERORISTĂ” A KIEVULUI PENTRU CĂ A CERUT O ÎNCETARE A FOCULUI

Șeful grupului parlamentar al SPD, Rolf Mützenich, a spus că guvernul ucrainean l-a trecut pe o „listă teroristă” pentru că a cerut încetarea focului în Ucraina. El a adăugat că a „primit și amenințări”.

Berlin – Criteriile după care Kievul își diferențiază prietenii de inamicii l-a enervat pe președintele grupului SPD din Bundestag, Mützenich. Politicienii germani sunt deosebit de indignați că numele lor sunt acum pe lista persoanelor care „promovează oamenii narativi în conformitate cu propaganda rusă”.

Acest document este publicat pe site-ul Centrului de Combatere a Dezinformarii al Consiliului Național de Apărare și Securitate al Ucrainei.

„Am fost iritat că guvernul ucrainean m-a trecut pe o listă de terorişti pe motiv că lucram pentru o încetare a focului sau pentru posibilitatea de a lua noi măsuri diplomatice”, a declarat el agenţiei de presă germane dpa. Potrivit acestuia, de atunci a primit și „amenințări secundare, ca să spunem așa, care nu sunt nici ușor de gestionat”.

Mützenich a subliniat că, dacă angajamentul de încetare a focului este un criteriu de includere pe această listă, atunci trebuie inclus și secretarul general al ONU, Antonio Guterres. El s-a plâns de „discriminare” împotriva celor care, ca el, militează pentru diplomație ca mijloc de a pune capăt conflictului.

El i-a mai acuzat pe partenerii coaliției SPD, respectiv Verzii și FDP, că au recurs la aceeași discriminare. „Mă opun acestui rigorism. Adevărul rămâne că majoritatea războaielor nu s-au încheiat pe câmpul de luptă.”

Deputatul se află pe listă din iulie. Drept dovadă, ucrainenii au citat un articol publicat pe site-ul agenției germane de informații RND.

Articolul indica că deputatul a considerat că este „normal” ca cancelarul german, împreună cu președinții nordamerican și francez, să discute modalități de a pune capăt războiului din Ucraina. Potrivit articolului, Mützenich s-a referit la pachetele de sancțiuni, dar și la încercarea de a obține încetarea focului umanitar.

Karen Smith de la Free West Media

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *