Demontarea unui FALS URIAS: Este gogorița cu vaccinarea obligatorie în masă cu voie de la CEDO. Nu, CEDO nu a anulat dreptul la viață privată al cetățenilor europeni!

După ce Curtea Europeană a Drepturilor Omului a dat joi o hotărâre în favoarea vaccinării obligatorii a unui preșcolar din Cehia, referindu-se la bolile copilăriei, nu la coronavirus, în România s-a declanșat o dezbatere aprinsă privind transformarea vaccinării Covid, care are caracter opțional, în vaccinare obligatorie. Deși nu era nici o legătură între una și alta, în afara cuvântului „vaccinare”, scopul scuză mijloacele!

Astfel, am putut afla interpretarea lui Augustin Zegrean, fost președinte al CCR, care consideră că s-a creat un precedent la CEDO și nu mai e decât un pas până la obligativitatea vaccinării și în privința noului coronavirus. A doua zi, președintele Camerei Deputaților, liberalul Ludovic Orban, a preluat subiectul și a spus că proiectul legii vaccinării obligatorii, aflat de 4 ani în Parlament și care a scos lumea în stradă din nou în primăvara aceasta, ar putea suferi modificări pentru a include și vaccinarea Covid.

Molipsitoarea boală de a face din țânțar armăsar a inflamat televiziunile și „vectorii de opinie” din tabăra vaccinistă, uitându-se de unde s-a plecat și țintindu-se spre singura obsesie națională din tragicul an 2021: vaccinarea Covid. Ca să revenim cu picioarele pe pământ, mai precis în curtea CEDO, am apelat la opinia avizată a doi specialiști: jurnalistul Valentin Busuioc de la publicația Lumea Justiției și avocata Graziela Bârlă, care a pledat în toate instanțele române, precum și la CEDO și CJUE.

În plus „CEDO nici nu ar putea impune, prin soluția respectivă, vaccinarea obligatorie, pentru că soluțiile CEDO nu pot constânge statele să facă sau nu un anume demers, ci doar le recomandă o anumită conduită”, ne informează doamna avocat.

„Un fake news de proporții s-a rostogolit în spațiul public în ultimele 24 de ore: cum că CEDO ar fi dat undă verde pentru vaccinarea obligatorie în masă, în contextul pandemiei de coronavirus. Este vorba despre hotărârea pronunțată în cauza Vavricka și alții versus Republica Cehă.

Sursa: activenews.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!