DEMITERE DE ULTIMA ORA IN GUVERNUL DANCILA. PE CINE A DEMIS VEORICA

Din cauza declaratiilor sale, Remus Borza, va fi demis. Consilierul economic al premierului Dancila a spus ca Romania se comporta ca o tara bananiera in domeniul exporturilor.

„Avem un comportament comercial de țară bananieră. Exportăm cherestea, în loc să exportăm mobilă, exportăm mineuri de cupru şi fier, în loc să exportăm echipamente şi utilaje. În locul marile combinate unde intrau opt milioane de muncitori azi vedem malluri sau mărăcini. Trebuie să schimbăm sau să prioritizăm resursa financiară pe zona asta. Creştere preponderent pe producţie si pe spor si nu pe consum și importuri”, a zis Borza.

Recent, același consilier declara pentru EVZ că nu își dorește să controleze Guvernul la fel cum a făcut-o predecesorul său, Darius Vâlcov, și că nu este plătit pentru funcția pe care o deține pentru a avea libertatea de a spune ce crede.

„Hidroelectrica este o societate pe profit. Ebitda Hidroelectrica este de 70% azi. Nu are nevoie de bani. Dar un pachet rezidual trebuie vândut pentru că micii acţionari sunt atenţi – este vorba despre banii lor – şi atunci sunt atenţi la detalii. Astfel, compania va putea fi ferită de ceea ce ar însemna, la un moment dat, intervenţe a factorului politic”, a declarat Remus Borza.

Remus Borza a mai vorbit despre faptul că în România evaziunea fiscală este de 16 miliarde de euro, fiind în viziunea consilierului onorific una dintre cauzele pentru care în România nu se fac investiții în infrastructură. El consideră că „tot ce ține de ANAF” trebuie să fie schimbat, deoarece evaziunea este imensă și „nu putem continua așa”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *