Demisie șoc în Guvern! A anunțat chiar acum

O demisie șoc în Guvern are loc la doar o lună și jumătate înainte ca România să preia președinția Consiliului CE. Potrivit unor surse, ministrul a demisionat vineri, imediat după o ședință de guvern tensionată.

Conform stiripesurse.ro, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a demisionat. Motivul demisiei ar fi reprezentat de lipsa de susţinere în pregătirea şi exercitarea Preşedinţiei României la Consiliul UE.

Totul a degenerat după şedinţa de Guvern de vineri, când a fost o discuţie între câţiva miniştri, iar Negrescu s-ar fi supărat. ”A luat-o personal şi dă dovadă că nu ştie ce e o echipă”, a spus Teodorovici.

”După şedinţa de Guvern, a fost o discuţie despre parcursul nostru pe care îl vom avea. Din păcate domnul Negresu a luat-o personal şi dă dovadă că nu ştie ce e o echipă. Eu am avut discuţii şi e normal să se discute. Mă surprinde că a demisionat, el trebuia să dea dovadă că e mediator, că poate pune la aceeaşi masă toate discuţiile, temele. Nu se supără şi pleacă. Se pare că a plecat supărat, dacă a demisionat. Atunci nu a anunţat că demisionează. E un gest reprobabil. El trebuia să meargă la Bruxelles, săptămâna viitoare, îl vom înlocui şi vom face chiar mai bine. E dovada foarte clară de imaturitate politică. El trebuia să stea să îşi facă treaba, aşa cum a jurat pe Constituţie şi pe Biblie.”, a declarat Eugen Teodorovici.

Citiți și:  Asta este o pesedistă rămasă repetentă la 45 de ani, în clasa a XI-a! PSD a promovat-o consilier județean, în locul unui prodecan!

În ultimele săptămâni s-a vorbit despre lipsa de implicare a unor miniştri în procesul de pregătire dar şi despre deciziile luate peste capul ministrului delegat şi comunicate ulterior.

Ministrul Victor Negrescu s-a remarcat ca fiind unul din cei mai serioşi şi activi miniştri reuşind printre altele preluarea Preşedinţiei Strategiei UE pentru Regiunea Dunării sau lansarea Trio-ului Franţa-Germania-României la nivelul miniştrilor de afaceri europene.

De altfel oficialii europeni şi mai mulţi lideri de partide politice din România au subliniat nivelul ridicat de pregătire din punct de vedere tehnic a Preşedinţiei României la Consiliul UE lăudând performanţele ministrului.

Mai mult decât atât, numele lui Victor Negrescu a fost vehiculat deseori pentru funcţia de prim ministru datorită faptului că este cunoscut a fi puternic susţinut în Partidul Social Democrat şi mai ales la nivelul Partidului Socialiştilor Europeni dar şi pentru capacitatea sa de a genera majorităţi politice. Recent a reuşit aprobarea în unanimitate în comisiile de afaceri europene a priorităţilor de ţară pentru Preşedinţia României la Consiliul UE.

Citiți și:  Ghiță a urlat de plăcere că s-a trezit cocoșul de tablă de pe hotelul de vis-a-vis! Întâlnire de gradul 0 între gurista PSD și patronul RTV pe o insulă exotică

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

LASA UN COMENTARIU