DEMISIE de rasunet in politica. Breaking news

Demisie de răsunet în politica din România. Un lider important a renunțat la funcție chiar înainte de Crăciun. Despre cine este vorba și care a fost motivul acestei decizii?

Este vorba despre preşedintele executiv al PSD Buzău, Petre Emanoil Neagu, care este şi şeful Consiliului Judeţean.

Acesta a anunțat că va renunța funcția pe care o deține în prezent în partid, dar va continua să rămână un simplu membru al PSD. Totodată, el a subliniat faptul că în anul 2021 el nu mai are ca target o altă funcție politică.

„În anul 2021 nu mai am target o funcţie politică, ci singurul target este ca, împreună cu colegii din CJ, să ducem la îndeplinire proiectele pentru a putea să răspundem doleanţelor cetăţenilor”, a spus Petre Emanoil Neagu.

Tinerii trebuie să ocupe această funcție
Totodată, președintele executiv al PSD Buzău a mai subliniat faptul că preferă să facă un pas în spate în ierarhia de partid pentru a lăsa locul tinerilor să ocupe această funcţie, urmând ca el să se concentreze mai mult pe „politica cetăţeanului”.

De asemenea, pentru a evita orice fel de neînțelegere, el a garantat în acealași timp că există lanse de 99.9% să se retragă din acestă funcție.

”Pe 27 septembrie m-au votat peste 100.000 de oameni, adică aproximativ 27-30% din populaţie cu drept de vot, şi de aceea nu pot face politica propriului partid, ci trebuie să fac politica cetăţenilor.

De aceea, probabil de la 1 ianuarie nu voi mai deţine nicio funcţie politică în partid, pentru că sunt destui oameni tineri care pot să ocupe aceste funcţii. 99,9 la sută mă voi retrage din funcţia de preşedinte executiv”, a mai adăugat Petre Emanoil Neagu.

De menționat este faptul că retragerea lui Petre Emanoil Neagu din funcția de președinte executiv al PSD nu este întâmplătoare. Decizia luată vine după mai multe tensiuni pe care le-a trăit în ultimele luni în interiorul filialei județene.

De asemenea, se pare că înainte de alegerile locale, Neagu s- a aflat în război deschis cu colegul său de partid, Constantin Toma, care este președinte al filialei municipale a PSD.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.