DEMISIE Augustin Lazăr. ANUNȚ de ultimă oră: A decis!


Augustin Lazăr a fost întrebat, în cadrul conferinţei de presă de marţi, dacă apreciază că ar fi nevoie să facă un pas în spate, având în vedere cele declarate anterior, cu privire la activitatea de procuror de dinainte de 1989.

Întrebat dacă nu ar fi cazul să facă un pas în spate, să se retragă din funcţia de procuror general, Augustin Lazăr a declarat: „Credeţi că ar fi în interesul societăţii? Care este rolul Ministerului Public şi al procurorului general? Nu este acela să reprezinte interesele societăţii? Eu ar trebui să reprezint interesele politice ale celor care vor să manevreze şi să exagereze în felul acesta?

Nu ar fi în interesul societăţii. Şi, de asemenea, eu m-am decis să mă înscriu la această procedură (n.r. – depunerea candidaturii pentru un nou mandat de procuror general) nu ca să mă retrag, ci ştiind că am pornit nişte proiecte esenţiale pentru Ministerul Public şi am avut nişte realizări pe care nu le-au făcut alţii înainte. Nu ar fi bine ca aceste realizări să continue? Nu ar fi bine ca inclusiv rezolvarea marilor dosare şi a aflării adevărului să iasă la suprafaţă?”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.