„Demisia! V-ați bătut joc de Cristina. Plecați!”

Deputatul Emanuel Ungureanu acuză că nu este plătit ajutorul financiar pentru urmașii personalului sanitar decedat de Covid, dând exemplu Cristinei Stupiuc, copilul primului ambulanțier din România care a decedat în urma infectării cu Sars-Cov 2. Ministerul Sănătății nu respectă legea, nu a făcut norme de aplicare și nici nu a găsit sursa de finanțare pentru acești copii rămași fără sprijin, spune Ungureanu.

„Demisia! V-ați bătut joc de Cristina. Plecați!
De luni de zile, statul român prin funcționari din Ministerul Sănătății își bate joc de urmașii personalului medico-sanitar decedat în lupta anti-Covid 19.
În totală bătaie de joc, Cristina Stupiuc copilul primului ambulanțier din România care a decedat în urma infectării cu Sars-Cov 2, în primul val al pandemiei, este purtată pe drumuri de Ministerul Sănătății.
Încă din luna mai a anului 2020, prin Legea 56/ 2020 copiii personalului decedat în urma luptei anti-Covid ar fi trebuit să primească un ajutor financiar suplimentar, ca o recunoaștere a meritului sacrificiului părinților lor decedați în prima linie.
Cristian Stupiuc a murit în 7 aprilie 2020 în focarul de la Suceava.

Din luna mai a anului 2020 fiica lui Cristina luptă pentru drepturile ei consfințite prin lege.
Doar că Ministerul Sănătății nu respectă legea, nu a făcut norme de aplicare și nici nu a găsit sursa de finanțare pentru acești copii rămași fără sprijin.
Priviți răspunsul obraznic venit din partea doamnei Director Magda Ciobanu, director al Direcției de Asistență Medicală și a doamnei director Grigore, purtătoare de cuvânt, ambele funcționare în Ministerul Sănătății.(foto 1)
Practic, prin răspunsul atașat, Ministerul Sănătății ridică din umeri și ii transmite Cristinei Ungurianu că legea Legea 56 / 2020 promulgată de președintele țării încâ din 15 mai 2020, nu poate fi aplicată.
Cer urgent noului ministru al Sănătății, Cseke Attila să le demită pe cele două directoare și pe șeful Direcției Juridice din Ministerul Sănătății și să găsească urgent soluții pentru aplicarea urgentă a Legii 56/2020.
V-ati bătut joc de Cristina și de ceilalți urmași ai eroilor din linia întâi, plecați!”, a scris Ungureanu pe pagina sa de Facebook.

Sursa: cotidianul.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *