Demisia momentului în România!

Demisia momentului în România, după ce un mare scandal a luat amploare la începutul lunii. La doar o săptămână de când s-a aflat, anagajata care a ajuns să fie cunoscută în aproape toată țara și-a dat demisia într-un final.

Fosta chelneriţă detaşată la Apele Române, devenită celebră după investigația Recorder.ro, şi-a dat demisia luni demisia. Astfel, fosta chelneriţă Simona Iancu, detaşată pe un post de inginer la Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad, a renunțat la funcție. Actul unilateral a fost înregistrat de Primăria Vatra Moldoviţei, din judeţul Suceava, luni, 8 februarie, scrie adevărul.ro.

Cine este Simona Iancu, angajata care și-a dat demisia
Simona Iancu a fost angajată, prin dispoziţie de primar, pe postul de administrator public la Primăria Vatra Moldoviţei, fiind detaşată după trei zile pe un post de inginer la Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad. Luni, femeia a demisionat din funcţia de administrator public al primăriei din judeţul Suceava, ceea ce înseamnă că nu mai lucrează nici la Apele Române.

În același timp, Gabi Musteaţă, omul care s-a opus angajării la ABA Prut-Bârlad a Simonei Iancu, ospătăriţa devenită inginer peste noapte, a rămas și el fără loc de muncă. În ultima sa zi la birou, Gabi Musteaţă a primit un singur mesaj din partea şefului Petru Avram: ”Mi-a transmis, prin cei de la Resurse Umane, să eliberez biroul şi să predau totul până la ora 15.30. Nu m-am întâlnit cu el astăzi”, a spus acesta.

Gabi Musteaţă aşteaptă acum decizia instanţei, după ce a contestat hotărârea luată de conducerea Apelor Române. Imediat după ce au aflat că cel pe care îl vor da afară va face contestaţie în instanţă, cei de la Apele Române au angajat servicii de consultanţă juridică, arată sursele ”Adevărul”, deşi, în cadrul instituţiei, ar fi deja angajaţi patru jurişti.

Cum a pornit scandalul de la Apele Române
Scandalul de la Apele Române a pornit după ce, jurnaliştii de la „Recorder” au făcut o serie de dezvăluiri despre angajările care se fac în instituţiile statului. Acum au găsit o ospătăriţă din Iaşi, care a ajuns peste noapte inginer la Apele Române.

Chiar dacă are studii superioare în domeniul Chimiei, Simona Iancu nu a reuşit să răspundă unor întrebări simple, pentru un inginer care ar trebui să salveze România de inundaţii. Tânăra nu ştie care este unitatea de măsură a debitului de apă, care mal este stângul şi care e dreptul sau după ce lege funcţionează Administraţia Naţională Apele Române.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!