Deja Dragnea ne face de ras in lume. Prestigioasa The Economist: „Romania a ales un partid condus de un condamnat penal”

Prestigioasa revista britanica The Economist dedica un articol alegerilor din Romania in care subliniaza insistent ca romanii au ales un partid condus de un condamnat penal. 

The Economist atrage atentia inca din titlul articolului ca „Romania a ales un partid condus de un lider care a fraudat alegerile”. „Cu toate ca liderul a fost condamnat, PSD a castigat alegerile”, mentioneaza jurnalistii britanici.

PSD a intrat in alegeri cu o situatie care, in mare parte din lume, ar putea fi considerata un handicap. Liderul partidului, Liviu Dragnea, a fost condamnat in 2015 pentru fraude electorale. In Romania multe partide sunt afectate de coruptie, conform aktual24.ro.

(…) Victoria PSD a iscat ingrijorari ca lupta impotriva coruptiei, un model pentru intreaga regiune, ar putea fi incetinita. DNA a pus sub acuzare peste 1.000 de persoane in fiecare an, dintre care multe au fost condamnate.

Citiți și:  BREAKING NEWS | Irina Tănase, chemata de procurorii DNA, la prima oră!

(…) Presedintele roman, Klaus Iohannis, a anuntat ca nu va nominaliza pe nimeni condamnat pentru coruptie ca prim-ministru. Asta l-ar putea lasa pe margine pe Dragnea, insa alte figuri din PSD au fost luate in discutie. Acestea ar putea forma o coalitie cu ALDE, un partid mic care a atacat DNA si a cerut demisia Laurei Codruta Kovesi”, informeaza The Economist.

The Economist are un tiraj de peste un milion de exemplare pentru fiecare numar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

3 comentarii

  1. Asta este celebrul obicei taranesc sa cascati gura la tot ce are de spus oricine din vestul vostru luminos! Nu are importanta slugilor cine este sef de tarla in Romania! Ati votat distrugerea tarii prin integrarea in E.U. noul URSS asa ca de acolo va vin 90% din legi si reguli. Anul asta v-au trimis si cum se face pizza pe 15 pagini! Da, pina si asta face vestul pt voi cei fara minte care nu puteti sa realizati niciodata ce se intimpla in jurul vostru. Daca v-ar fi interesat natia si tara voastra n-ati fi fost inebuniti sa faceti o cariera de supozitor in fundun strainilor si v-ati fi straduit sa faceti din Romania un stat independent sI neutru. Marea problema este ca voi taranimea majoritara nu sinteti in stare sa va inchipuiti viata fara stapini straini si de aici ne vin toate nenorocirile! Dupa ce citesc pe aici pot spune ca este vai de capul nostru cu asemenea nationalisti care sint un fel de ciorba diluata care cu greu poate fi identificata ca atare. Dragnea este taran ca si Basescu si multi altii!!! Asta este problema si nu alta! Ce voi credeti ca aia care i-au data banii lui Ceausescu de-o industrializare n-au stiu ce fac?! Deschideti geamurile si priviti afara ca sa va lamuriti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.