Deja Dragnea ne face de ras in lume. Prestigioasa The Economist: „Romania a ales un partid condus de un condamnat penal”

Prestigioasa revista britanica The Economist dedica un articol alegerilor din Romania in care subliniaza insistent ca romanii au ales un partid condus de un condamnat penal. 

The Economist atrage atentia inca din titlul articolului ca „Romania a ales un partid condus de un lider care a fraudat alegerile”. „Cu toate ca liderul a fost condamnat, PSD a castigat alegerile”, mentioneaza jurnalistii britanici.

PSD a intrat in alegeri cu o situatie care, in mare parte din lume, ar putea fi considerata un handicap. Liderul partidului, Liviu Dragnea, a fost condamnat in 2015 pentru fraude electorale. In Romania multe partide sunt afectate de coruptie, conform aktual24.ro.

(…) Victoria PSD a iscat ingrijorari ca lupta impotriva coruptiei, un model pentru intreaga regiune, ar putea fi incetinita. DNA a pus sub acuzare peste 1.000 de persoane in fiecare an, dintre care multe au fost condamnate.

Citiți și:  Se cere DEMISIA lui Dan Barna: 'A intrat oficial în categoria penalilor în funcții publice'

(…) Presedintele roman, Klaus Iohannis, a anuntat ca nu va nominaliza pe nimeni condamnat pentru coruptie ca prim-ministru. Asta l-ar putea lasa pe margine pe Dragnea, insa alte figuri din PSD au fost luate in discutie. Acestea ar putea forma o coalitie cu ALDE, un partid mic care a atacat DNA si a cerut demisia Laurei Codruta Kovesi”, informeaza The Economist.

The Economist are un tiraj de peste un milion de exemplare pentru fiecare numar.

5 vizualizări

Susțineți presa independentă. Ne puteți sprijini printr-o donație prin PayPal:

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

LASA UN COMENTARIU