Declarațiile lui Donald Trump DINAMITEAZĂ statu-quoul mondial. „Este cel mai grav ATAC asupra Statelor Unite. Mai grav decât cel de la Pearl Harbor, mai grav decât World Trade Center”


Președintele american, Donald Trump, a descris pandemia de COVID-19 ca fiind „cel mai grav atac” lansat vreodată împotriva Statelor Unite, arătând cu degetul spre China. Trump a spus că focarul a lovit SUA mai puternic decât bombardamentul japonez de la Pearl Harbor din al doilea război mondial sau decât atacurile din 11 septembrie, în urmă cu două decenii, scrie BBC.

Statele Unite se confruntă cu o stuație din ce în ce mai gravă din cauza pandemiei, aproape 1,5 milioane de americani fiind confirmați pozitiv pentru COVID-19, și, din ultimele raportări, peste 75.000 de decese provocate de infecția cu coronavirus.

Într-un răspuns dat miercuri reporterilor de la Biroul Oval al Casei Albe, Trump a declarat: „Am trecut prin cel mai grav atac cu care s-a confruntat vreodată țara noastră. Această (n.r. pandemie) este un atac mai grav decât cel de la Pearl Harbor și mai grav decât cel de la World Trade Center. Nu a existat niciodată un atac ca acesta”

„Nu ar fi trebuit să se întâmple niciodată. Ar fi putut fi oprit la sursă. Ar fi putut fi oprit în China. Și nu a fost.”, a precizat Trump.

Întrebat ulterior de un reporter dacă a văzut pandemia ca pe un act real de război, Donald Trump a preciza că focarul este dușmanul Americii, mai degrabă decât China.
„Văd inamicul invizibil [coronavirus] ca pe un război”, a spus el. „Nu-mi place cum s-a ajuns aici, pentru că ar fi putut fi oprit, dar nu, văd inamicul invizibil ca pe un război.”

Sursa: gandul.ro

LASA UN COMENTARIU