Declaraţii incendiare despre pensiile românilor. Răsturnare de situaţie. Ministrul Muncii tună şi fulgeră

Ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Budăi, a făcut declaraţii incendiare, duminică seară, despre pensiile românilor. Acesta a făcut mai multe precizări importante privind acest subiect.

Marius Budăi a declarant că sunt bani de pensii şi a criticat zvonurile care au apărut şi au confirmat contrariul.

„Cei care critică nu conştientizează că cei în vârstă nu au nevoie de nicio emoţie, să li se spună că de mâine nu mai avem bani de pensie”, a declarat ministrul Marius Budăi.

Rugat să ofere un nume, a precizat: „De la preşedintele ţării până la toţi cei care au spus că nu sunt bani de pensii şi salarii. Pentru că nu poţi să îţi baţi joc de pensionari şi să vii să le spui nu vor mai fi bani de pensii. Am avut astfel de declaraţii şi pe parcursul anului 2017. Nu vreau să folosesc cuvinte dure, dar vreau să spun că induce (n.r. se referă la preşedintele Klaus Iohannis) o stare de nelinişte. Și pensionarii vor spune la vot cum se cheamă”.

Marius Budăi s-a arătat intrigat de starea de nelinişte care s-a instalat în rândul oamenilor.

„Nu poţi să induci o stare de nelinişte când ştii că nu e adevărat şi să spui nu veţi avea bani de pensii. Le-am spus unor colegi din opoziţie: haideţi cu mine într-un sat, unde vreţi voi în ţara asta, şi să intrăm în casă la un bătrân şi să-i spui că de mâine nu vă mai dă pensia. Să-i vezi chipul, să-i vezi privirea”, a spus ministrul Muncii, duminică seară, la Antena 3, în cadrul emisiunii „Subiectiv”, moderată de Răzvan Dumitrescu.

„Eu am făcut un grafic despre cum au evoluat pensiile. Surpriza a venit din 1 iulie 2017, când am devansat acea indexare cu o majorare mult mai mare decât a fost prevăzut în lege. Pensionarii au primit 1.000 lei începând din 1 iulie. Dacă am fi continuat cu aceeaşi măsură a PNL, am fi avut tot 970 lei valoare punctului de pensie. La 1 ianuarie 2019, valoarea punctului de pensie este 1.100 lei. Colegii noştri din opoziţie spun că nu avem bani, dar apoi spun că trebuie să mărim pensiile. Sunt declaraţii în contradictoriu”, a mai spus ministrul Muncii.

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *