Declaratii FURTUNOASE. Dr Monica Pop vs Raed Arafat pe tema „termoscanarii”


Intr-o interventie telefonica la emisiunea Sinteza Zilei de miercuri seara, 20 mai 2020, Monica Pop a dezvaluit ca multi medici rad in hohote cand aud ce au putut sa faca specialistii guvernului Orban. Pop a relatat o discutie pe care a avut-o cu doctorii care ingrijesc bolnavi de coronavirus, dezvaluind cum acestia s-au amuzat de faptul ca cei care au peste 37,3 grade nu sunt lasati sa intre in magazin sa-si cumpere o paine: “Au intrebat unde am auzit covid care incepe cu 37,3 grade”.

De asemenea, Monica Pop si-a exprimat revolta fata de luarea temperaturii cu forta, asa cum se intampla in prezent, consuiderand ca este un afront la adresa romanilor. Nu in ultimul rand, reputatul medic a atras atentia asupra urmarilior grave ale acestei masuri, dand exemplul unei femei careia ii este refuzat accesul in magazine si nu-si poate cumpara o paine pentru ca este in premenopauza si are constant o temperatura de 37,4 grade.

Iata declaratiile Monicai Pop:

“Sunt impotriva oricarei impuneri. Mi se pare ca este un afront la adresa unui om sa ii iei temperatura cu forta. In perioada de urgenta nu a fost termometrizarea pusa pe tapet, acum este, fiind o perioada mai usoara. La fel si cu masca. N-a fost, acum este.

Este ceva care nu se leaga. Dupa cate stiu eu din legislatie, nu este voie sa faci vreun act medical unui om care nu este de acord. Eu as fi mers pe ideea de convingere, si nu de impunere.

Cuantumul de temperatura de 37,3 grade este o aberatie. Orice medic pe care il sunati va spune asa ceva. Sunt oameni care au aceasta temperatura in mod obisnuit. Sunt stari fiziologice in care este aceasta temperatura. Mi-a scris o doamna ca nu-si poate cumpara o paine pentru ca este in pre-menopauza si are tot timpul 37,4 de doi ani incoace si nu poate intra intr-un magazin din cauza asta. Iar ca sa iei o negatie de la un medic este extrem de complicat.

Arata neincredere in oameni. Eu as fi fost de alta parere. Sa li se spuna oamenilor ca atunci cand pleaca de acasa sa-si ia temperatura. Si ce fel de covid are cineva care are 37, 3 grade. Iar la asimptomatici oricum este irelevant.

Au scris atatia medici, cum sa-mi ia temperatura un portar. Nu ca este degradant, dar pentru ca nu are abilitatea, n-are pregatirea necesara. Daca aparatul este dereglat. Am primit poze cu temperatura de 32 grade luate de acele aparate. Cum este posibil?

Am vorbit cu doi medici care ingrijesc bolnavi de covid si au ras de cuantumul acestei temperaturi. Au intrebat unde am auzit covid care incepe cu 37, 3 grade”.

Iata postarea facuta pe Facebook de Raed Arafat:

“Masurarea temperaturii la intrarea in spatiile publice inchise, magazine si in cladirile institutiilor publice sau ale operatorilor economici, o noua tema falsa de dezbinarea si de minimalizare a efectelor si riscului virusului SARS-COV 2.

Masurarea temperaturii la distanta se practica in aeroporturi prin sisteme de scanare in masa, prin care se identifica persoanele cu febra dupa poza acestora. Mai multe tari, inclusiv Romania, au astfel de sisteme la sosire si in unele situatii chiar si la imbarcare, ele fiind activate cand exista un risc asupra sanatatii publice.

Masurarea individuala a temepraturii se face la intrarea in spatiile cu risc de transmitere a virusului SARS-COV 2 de catre persoanele simptomatice sau asimptomatice catre persoanele sanatoase. Aceasta se realizeaza de la o distanta de cativa centimetri, folosind termometre digitale. Astfel se poate identifica om persoana simptomatica, iar pentru a se proteja fata de persoanele asimptomatice, portul mastii este obligatorie.

Termometrul digital nu inregistreaza date personale, nu implanteaza cipuri, nu face poze si nu ia CNP-ul, numele si adresa perosanei. Acesta afiseaza doar temeperatura si poate fi utilizat de personal nemedical instruit in utilizarea unui astfel de dispozitiv.

Intr-o societate unde exista un risc de transmitere al unei boli si unde exista persoane vulnerabile care pot chiar muri daca se infecteaza cu virusul care cauzeaza boala respectiva, masurile de prevenire si combatere trebuie respectate de toti membri societatii pe durata existentei riscului respectiv.

Astfel de masuri nu sunt pe viata. Ele sunt necesare la acest moment, acestea fiind inclusiv masuri descurajatoare pentru cei care sunt dispusi sa intre in spatiile inchise fiind simptomatici, pentru a-si rezolva problemele personale, riscand viata altora.

In concluzie, daca nu vrei sa ti se masoare temperatura este dreptul tau, dar nu mai intri in spatiul respectiv pentru ca este dreptul comunitatii si a angajatilor care lucreaza in spatiul respectiv sa se protejeze”.

Sursa: m.luju.ro

Canal Telegram Romanesc

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *