Declarații de ultimă oră a cancelarului Olaf Scholz. Vestea MOMENTULUI pentru Romania. Este breaking news!

Croația, România și Bulgaria, țări din Uniunea Europeană, îndeplinesc toate condițiile pentru a deveni membre cu drepturi depline ale spațiului Schengen, un spațiu fără pașapoarte, a declarat luni cancelarul german Olaf Scholz.

„Schengen este una dintre cele mai mari realizări ale Uniunii Europene și ar trebui să o protejăm și să o dezvoltăm. Acest lucru înseamnă, de altfel, eliminarea decalajelor rămase”, a declarat el, potrivit textului unui discurs care urmează să fie rostit la Praga, scrie Reuters.

„Îndeplinesc toate cerințele”
„Croația, România și Bulgaria îndeplinesc toate cerințele tehnice pentru statutul de membru cu drepturi depline. Voi depune eforturi pentru ca acestea să devină membri cu drepturi depline”.

În raportul său din luna mai privind situația spațiului Schengen, Comisia Europeană a cerut statelor membre din Consiliul UE să adopte hotărârile care să permită Croației, României și Bulgariei să devină în mod oficial țări Schengen, pentru că îndeplinesc criteriile de aderare.

Până în prezent România a parcurs cu succes toate etapele tehnice necesare. Evaluarea celor şapte domenii de interes (cooperare poliţienească, protecţia datelor, consulate, frontiere maritime, frontiere aeriene, frontiere terestre, SIS/SIRENE) a concluzionat că România îndeplineşte condiţiile de aderare la Spaţiul Schengen.

Spatiul Schengen reprezintă o zonă de libertate de mișcare unde controalele la frontierele interne ale statelor semnatare au fost eliminate și a fost creată o singură frontieră externă unde controalele se desfașoară conform unui set de reguli clare.

Sursa: national.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *