Declaraţie şoc a lui Traian Băsescu legata de amenintarea separatistilor pro-rusi ce doresc sa ajunga la granita cu Romania

prorusi1

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la Cotroceni, că după Summit-ul NATO de la Newport, România a devenit o ţară care va fi aparată în orice scenariu în care ar fi atacată.

Preşedintele ţării a mai declarat duminică, la Cotroceni, că separatiştii proruşi vor să ajungă la braţul Chilia.

“Deşi planul pe termen mediu este să ajungă la Dunăre, foarte mulţi consideră că nu au capacitate aşa de mare. Iată că ieri unui din liderii teroriştilor – unii le spun separatişti, eu le spun terorişti –  a anunţat că obiectivul lor este să ajungă la graniţa României, pe Chilia”, a spus Băsescu.

Liderul separatist al republicii autoproclamate Donetsk a afirmat, intr-un interviu pentru BBC, ca va fi “multumit” atunci cand armata sa va ajunge la granita cu Romania.

Citiți și:  FARA PRECEDENT. Undă de şoc trimisa de GERMANIA în Europa! Veste teribilă pentru Vladimir Putin

“Bineinteles ca ma voi bucura sa nu mai aud explozii in regiune, dar voi fi cu adevarat multumit cand armata noastra ajunge pana la granita cu Romania”, a declarat Pavel Gubarev, potrivit Hotnews.

Preşedintele Ucrainei, Petro Porosenko, a declarat cu doar câteva zile mai devreme că Rusia lui Putin ar putea cuceri orice oraş european, inclusiv Bucureştiul, şi nu se va opri la Kiev, odată ce va începe “invazia”.

Preşedintele Băsescu a declarat că nu vrea să se consideră că afirmaţiile sale reprezintă “o reacţie la declaraţia dânsului (preşedintelui Poroşenko) de ieri”. “Dar vreau să vă asigur că acest scenariu nu este valabil”, a punctat Băsescu.

Citiți și:  Putin pare că pregătește cea mai amplă campanie militară de la Al Doilea Război Mondial

Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, a avertizat, într-un interviu acordat vineri BBC, că Rusia ar putea ocupa nu numai Kievul, ci şi “Vilnius, Riga, Tallinn, Bucureşti sau alte oraşe”, în cazul în care comunitatea internaţională nu se solidarizează cu Ucraina.

Referindu-se la declaraţia preşedintelui rus, Vladimir Putin, care într-o discuţie cu şeful în exerciţiu al Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a afirmat: “Pot să iau Kievul în două săptămâni, dacă vreau”, jurnalistul Stephen Sackur a subliniat că mesajul transmis de acesta este că Rusia are cărţile în mâini, ceea ce nu este cazul Ucrainei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Un cometariu

  1. Daca a indraznit sa intre in Republica Moldova, sa lins pe bot Putin, ce daca are el cele mai tari arme, nu poate face fata la toata Europa + America, isi cam semneaza sentiinta Putin daca indrazneste sa faca asa ceva. Vad ca nu prea gandeste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *