Declarație halucinantă a lui Lavrov: Ce a propus Ucrainei

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat vineri că Belarus ar trebui să ofere garanții de securitate pentru Ucraina în viitor, odată ce Kievul își va afirma statutul de neutralitate.

„La cererea părții ucrainene, statutul său neutru, non-bloc și non-nuclear ar trebui să fie însoțit de garanții de securitate”, a declarat Lavrov, potrivit Reuters.

„Am propus ca Republica Belarus să se numere, desigur, printre aceste țări garante”, a adăugat reprezentantul Kremlinului.

Lukașenko nu vrea acorduri „pe la spatele” Belarusului
Președintele Belarusului, Alexander Lukașenko, a declarat joi că țara sa trebuie să se implice în negocierile pentru rezolvarea conflictului din Ucraina și că se așteaptă să poarte discuții cu președintele rus Vladimir Putin în următoarele zile.

„Nu pot exista acorduri separate pe la spatele Belarusului”, a declarat Lukașenko, citat de agenția de presă de stat belarusă Belta.

„Din moment ce ne-ați târât în asta – în principal țările occidentale – poziția Belarusului trebuie, în mod natural, să fie auzită la aceste negocieri.”

Ministrul de externe Vladimir Makei a mers mai departe, spunând că Lukașenko însuși „trebuie să participe la întâlnirea (finală)”.

Rusia a trimis zeci de mii de soldați în Ucraina la 24 februarie, atât de pe teritoriul rusesc, cât și de pe cel belarus, în ceea ce a numit o „operațiune militară specială” menită să demilitarizeze și să „denazifice” vecinul său.

Lukașenko a declarat că forțele armate ale Belarusului nu participă și nu vor participa la conflict și a afirmat joi că Belarusul a fost etichetat pe nedrept drept „complice al agresorului”.

Cu toate acestea, Uniunea Europeană, Statele Unite și altele au inclus și Belarusul în cadrul sancțiunilor dure impuse contra Rusiei.

Sursa: hotnews.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *