“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Declaratia momentului despre revenirea USR în coaliţie: Punem un Guvern repede şi apoi ne certăm până ne împăcăm

dan vilceanu

Dan Vîlceanu, secretar general al PNL şi ministru interimar al Finanţelor, a transmis că împăcarea PNL cu USR este posibilă, dar că acum este nevoie de un Guvern instalat cât mai repede.

„Important e ca România să aibă un guvern cât mai repede și am luat toate variantele posibile. Oamenii nu mai știu ce să înțeleagă. E ca la nebuni. Am avut o coaliție funcțională și ne-am trezit dintr-odată că cineva face o moțiune de cenzură din interiorul coaliției și dă jos guvernul la 12.000 de cazuri pe zi. Acum sunt 20.000 de cazuri pe zi”, a arătat Dan Vîlceanu.

„Toți am vorbit despre refacerea coaliției, însă nu poți să refaci coaliția câtă vreme personalizezi fiecare discuție. Este aproape o obsesie la USR: Cîțu, Cîțu, Cîțu. Nu pot vorbi altceva. Deci, nu poți să refaci coaliția până nu depersonalizezi. Ok, am înțeles, USR nu-l mai vrea pe Cîțu. Nicolae Ciucă! Votați-l! Și nici cu Nicolae Ciucă înțeleg că nu e bine, că acum vor în coaliție. Sincer, nu mai înțelegi”, a mai spus acesta.

Întrebat dacă PNL nu mai vrea refacerea coaliției, Dan Vîlceanu a spus: „Evident că o vrem, am vrut-o tot timpul, am spus-o încontinuu. Până acum, USR a spus: Noi vrem să refacem coaliția, dar fără Cîțu. Dar Cîțu este tot ce contează într-o coaliție de guvernare?!”.

“Punem un Guvern repede şi apoi ne certăm până ne împăcăm”
„Absolut că ne dorim refacerea coaliției! Nu poate fi altfel decât cu USR și UDMR. Dar România nu are timp să stea încă două-trei săptămâni pe loc, fără guvern, ca să discutăm noi coaliții. România are nevoie acum de un guvern. Și este un prim pas să pui un guvern acum, repede, că ai nevoie de un guvern, și stăm după aceea și ne certăm, două, trei săptămâni, o lună, două, până când ne împăcăm și ne dăm seama că am greșit cu toții și rezolvăm problema. Dar nu poți să stai fără guvern doar ca să ne certăm noi”, a declarat Dan Vîlceanu la Digi24.

Chirieac, analiză pe un Guvern minoritar

Analistul politic Bogdan Chirieac a arătat ce înseamnă susținerea PSD pentru Executivul minoritar PNL – UDMR și ce urmează după cele trei luni de guvernare.

‘Cred că Marcel Ciolacu a luat această decizie, de a sprijini trei luni un guvern minoritar PNL-UDMR, pe durata 1 noiembrie – 1 februarie, cu chestiuni clare care să ducă la reducerea numărului de români care mor, zilnic, în această pandemie. Vinovăția nu poate fi atribuită decât guvernului liberal care a condus țara.’, a spus Bogdan Chirieac.

‘Prin urmare, se votează acest nou Guvern Iohannis 3, din cel de-al doilea mandat al președintelui României, cu niște condiții ferme și fără ca PSD să participe la guvernare. PSD a câștigat cele mai recente alegeri. Normal este dacă PSD intră la guvernare… trebuie să aibă cele mai multe ministere, ceea ce președintele Iohannis nu va accepta. Cel puțin nu în această etapă. Mi se pare absurd că PNL și UDMR își împart puterea. PNL mai vrea două ministere. Ei își fac un program pe trei ani. Dar pe care trei ani?!’, a declarat Chirieac.

Sursa: dcnews.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.