Declaratia cutremuratoare a lui Barbu: Prea multi bani pentru bolnavii de HIV-SIDA, puteam sa facem mai multe festivaluri

Ministrul Culturii, Daniel Barbu, a facut o afirmatie de-a dreptul socanta, duminica, la Craiova, sustinand ca sunt alocati prea multi bani pentru bolnavii care sufera de HIV-SIDA si ca fondurile ar fi putut fi folosite pentru mai multe festivaluri.

Barbu a precizat ca Programul National de Prevenire si Control HIV-SIDA a primit un buget prea mare, respectiv jumatate dintre fondurile alocate tuturor programelor Ministerului Culturii, scrie Gazeta de Sud.

Demnitarul a declarat ca „nu suntem in Africa de Sud” si ca ar putea fi organizate mai multe festivaluri „daca nu am avea acel program sau daca acel program ar fi la jumatate”.

„La dezbaterile pe bugetul 2014, m-a frapat, m-a cutremurat cu adevarat urmatorul lucru. Credeti-ma, nu vreau sa par cinic in fata dumneavoastra, cu tot respectul pentru respectiva categorie de concetateni ai nostri. Programul national pentru prevenirea si tratarea HIV-SIDA este jumatate ca buget din toate programele Ministerului Culturii.

Deci, ai Ministerul Culturii si programul national de combatere si tratament HIV-SIDA. Jumatate. Unu la doi. Dupa parerea mea, nu suntem in Africa de Sud. Nu sunt milioane de concetateni afectati de acest hidos flagel al epocii noastre. Nu inteleg, eu personal.

Citiți și:  Istoria suprimată a originii pandemiilor

Am fost cutremurat cand mi-am dat seama cate Festivaluri Shakespeare sau cat de amplu am putea face evenimentul, Festivalul Shakespeare de la Craiova, daca nu am avea acel program sau daca acel program ar fi la jumatate”, a afirmat ministrul.

Bolnavii asteapta scuze de la Barbu

Dupa aceasta declaratii, directorul executiv al Uniunii Nationale a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA), Iulian Petre, i-a solicitat ministrului Culturii sa le ceara scuze public celor peste 12.000 de oameni care sufera de HIV-SIDA.

In plus, asociatia le-a cerut premierului Victor Ponta si ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu, sa isi exprima punctul de ledere legat de afirmatiile uluitoare ale lui Daniel Barbu.

Cum se apara Barbu: Afirmatia a fost interpretata gresit

Ministrul Culturii s-a aparat, luni, intr-o interventie telefonica la Antena 3, sustinand ca Romania are „o complexitate de nevoi sociale”, dar ca unele sunt „extrem de dramatice, cum este cea cu HIV-SIDA”. El a precizat ca regreta ca afirmatia sa a fost interpretata gresit.

Citiți și:  Istoria suprimată a originii pandemiilor

„Am spus unde stam, eu insumi studiind bugetul pe 2014, am observat unde se duc taxele si impozitele, pentru ce tip de nevoi, unele extrem de dramatice, cum este cea cu HIV- SIDA. Regret profund daca interpretati asa. Doar ca sunt urgente mai mari decat cele pe care le are Ministerul Culturii. De ce statul nostru nu mai poate fi unul cultural? Avem o complexitate de nevoi sociale”, a precizat Barbu.

„M-am mirat si eu. Suma este foarte mare, dupa stiinta mea sunt cateva zeci de mii de cetateni afectati de acest flagel si mi s-a parut ca suma este intr-adevar foarte, foarte mare. Avem si noi responsabilitatea patrimoniului cultural, avem foarte putine fonduri pentru asta, incercam sa explic din nou si reget. Formularea a fost nefericita, sunt multe nevoie intr-o societate, nu numai cele culturale”, a completat ministrul.

Sursa: Ziare.com

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.