NEWS ALERT. Curtea de Justiție a Uniunii Europene, DECIZII ” istorice”. Toate statele membre UE sunt OBLIGATE sa le respecte

 

Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) și Comisia de la Veneția au adoptat, marți, 14 decembrie, „două decizii istorice” în relație cu încălcarea drepturilor persoanelor LGBTQIA+ în statele vecine României: Bulgaria și Ungaria, anunță asociația ACCEPT. Conform sursei citate, aceste decizii arată poziționarea fermă a instituțiilor Uniunii Europene și ale Consiliului Europei în favoarea respectării drepturilor LGBTQIA+ ca drepturi ale omului în domeniul vieții de familie și în educație.

Concret, potrivit ACCEPT, CJUE a stabilit că dreptul european în materia liberei circulații obligă statele membre UE să recunoască statutul parental al familiilor de același sex atunci când acest statut este recunoscut deja de un alt stat membru.

Comisia de la Veneția declară că modificările din legislația ungară care afectează persoanele LGBTQIA+ sunt incompatibile cu standardele internaționale privind drepturile omului.

Sursa: cotidianul.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *