DECIZIE SOCANTA Tara in care președintele cere ARESTAREA persoanelor nevaccinate

Pandemia provocată de virusul SARS-Cov-2 a venit cu multe restricții în întreaga lume. Vaccinarea populației ar putea fi un mod prin care să scăpăm de acest virus, așa că multe state i-au decizii radicale pentru a reuși să imunizeze cât mai multe persoane. Autoritățile din Filipine le-au interzis persoanelor nevaccinate să iasă în afara reședinței lor, iar joi seara s-a impus arestarea celor care nu respectă această decizie.

Rodrigo Duterte, președintele din Filipine, a luat decizii radicale cu privire la persoanele nevaccinate. După ce nevaccinații au primit interdicție de a ieși în afara reședinței lor, joi seara, liderii comunităților din întreaga țară au primit ordin să aresteze toate persoanele care nu respectă această interdicție.

Anunțul cu privire la ordinul dat de președintele din Filipine a fost făcut vineri dimineață, de către un purtător de cuvânt al președinției de la Manila. Decizia a fost luată în cadrul unei întâlniri cu grupul operativ împotriva COVID-19.

„Ordon acum conducătorilor (de sate – n. red.) să îi caute pe cei nevaccinaţi şi să le ceară pur şi simplu sau să le ordone să nu iasă. Iar dacă refuză, dacă iese din casă şi umblă prin comunitate, pot fi reţinuţi. Iar dacă refuză, atunci conducătorul fiind o persoană cu autoritate, este în drept să îl aresteze pe cel recalcitrant”, a spus preşedintele la şedinţă.

Karlo Nograles, purtătorul de cuvânt, a precizat faptul că directiva este valabilă la nivel național și roagă cetățenii să respecte măsurile impuse de autorități în ceea ce privește stoparea pandemiei de COVID-19. El a subliniat că „aceste măsuri referitoare la nevaccinaţi sunt luate pentru a ne proteja populaţia, deoarece lipsa vaccinului îi periclitează pe toţi”, notează Reuters, citat de Agerpres.

Reamintim că la începutul săptămânii autoritățile din Filipine au luat primele măsuri împotriva persoanelor nevaccinate. Aceștia au primit interdicție de a ieși în afara reședințelor lor. Ele pot părăsi reședința doar pentru a cumpăra produse de primă necesitate, pentru a merge la serviciu sau pentru a desfășura alte activități esențiale.

Regulile se aplică și în cazul persoanelor care s-au vaccinat cu o singură doză, preciza la începutul săptămânii Benhur Abalos , președintele Autorității Metropolitane de Dezvoltare din Manila (MMDA).

Începând cu 2 ianuarie, Filipine a înregistrat 4.600 de cazuri noi de COVID-19, cu 21.418 cazuri active.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *