DECIZIE INCREDIBIL DE PORCEASCA a Parlamentului! Fost prim ministru, condamnat penal, propus pentru Curtea Constituțională!

Decizie aproape incredibilă în țara condusă de președintele cu cele mai clare convingeri anticorupție din Europa. Un fost premier al Franței, condamnat pentru corupție, a fost propus de camera inferioară a Parlamentului pentru poziția de membru al Curții Constituționale (fr. Conseile Constitutionelle).

Camera inferioară a Parlamentului Franţei (fr. Assemble Nationonle), prin preşedintele său, l-a propus pe fostul premier Allain Jouppe pentru poziţia de membru al Curţii Constituţionale, scrie LeMonde.

Potrivit sursei citate, actualul primar al oraşului Bordeaux şi-a anunţat deja demisia din funcţia pe care o deţine, însă nu a spus încă motivele.

“ Cu mare emoţie mă pregătesc să renunţ la prerogativele de primar şi preşedinte al Metropolei Bordeaux, care mi-au adus atât de multă bucurie. Îmi voi expune motivele în cadrul unei conferinţe de presă”, a transmis Jouppe, într-un comunicat.

Citiți și:  Curtea Constituțională a Spaniei a decis: O datorie se poate plăti prin sex oral | Aviz amatoarelor

Jouppe, alături de alţi doi politicieni, propuşi de preşedinte şi de Senat, vor trebui să treacă, mai întâi prin audieri în faţa comisiilor juridice şi a plenului Parlamentului Francez, într-o procedură aproape similară cu cea folosită şi în România.

În 2004, Allain Jouppe a fost condamnat pentru corupţie. Anterior, el ocupase funcţia de prim ministru al Franţei. El este un membru marcant al partidului Republican din Franţa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.