Decizie de ULTIMA ORA la Kremlin. Putin a dat ordinul

Vladimir Putin a dat ordinul. Liderul de la Moscova vrea să se asigure că toate teritoriile din Ucraina ocupate de ruși vor avea parte de o ”educație corectă”. Ce decizie s-a luat? Țara se cutremură din temelii.

Vladimir Putin a dat ordinul. Liderul de la Moscova vrea ca toate zonele din Ucraina care au fost cucerite de ruși să funcționeze în stilul său. În acest sens, se iau măsuri drastice chiar în aceste momente.

Rusia a decis să trimită profesori în teritoriile ocupate din Ucraina pentru a oferi o „educație corectă” elevilor, iar ofertele sunt foarte atractive. Mai exact, pentru profesorii din Ciuvașia, o republică aflată la aproximativ 650 de kilometri distanță de Moscova, unde salariul mediu este de 550 de dolari, se oferă salarii de mii de dolari.

Directorul unei școli a dezvăluit într-un grup de chat al profesorilor că sumele se ridică la 2.900 de dolari pe lună. Acești profesori trebuie să meargă însă în regiunile Zaporojie, dar și Herson pe perioada verii, având transportul gratuit. De asemenea, se va discuta și despre cazarea, dar și despre mâncarea acestora.

Ce salarii oferă Rusia cadrelor didactice care merg în Ucraina?
„Urgent. Profesori căutați pentru regiunile (Zaporojie) și Herson, pentru perioada verii. 8.600 de ruble pe zi. Slujba este pentru pregătirea școlilor pentru începerea noului an școlar. Transportul dus-întors – gratuit. Cazare și mâncare – se va discuta”, este anunțul postat pe 17 iunie.

„Dragi profesori, mai este cineva care își dorește să-și ajute colegii? Este sigur în aceste regiuni. Vă rog să răspundeți repede”, a mai adăugat acesta. Menționăm faptul că ambele solicitări au fost împărtășite cu The Washington Post de către Alianța Profesorilor, un grup independent din Rusia.

Un profesor a declarat ulterior pentru sursa citată, sub protecția anonimatului că dacă cineva va accepta o astfel de propunere, indiferent de cât de atractivă este, rezultatele nu vor fi cele dorite de Vladimir Putin.

Temerile profesorilor ruși
„Toată lumea înțelege tot. Aceste călătorii nu vor rezulta nimic bun”, a spus un profesor care a vorbit sub protecția anonimatului.

Menționăm faptul că încă de la începutul lunii trecute, Moscova a depus eforturi intense pentru rusificare regiunilor ocupate, iar educația copiilor este un punct chele.

„Educația ucraineană trebuie corectată”, a declarat ministrul rus al Educației, Serghei Kravtsov, la o întâlnire din 28 iunie a partidului Rusia Unită a președintelui Vladimir Putin.

Până la momentul actual, în jur de 250 de profesori, inclusiv 57 din republica Dagestan din sudul Rusiei, au semnat pentru a pleca în Ucraina, potrivit unei liste al Ministerului Educației din Dagestan care nu mai este publicată la acest moment.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *