GENERAL

Decizie de ultimă oră în Ucraina. Zelenski a dat ordinul!

Cum arata si cu ce se ocupa tatal lui Volodimir Zelenski

Decizie de ultim moment luată sâmbătă de președintele ucrainean, Volodimir Zelenski. Motivele acestei mutări făcute la Kiev nu au fost specificate de Administrația Prezidențială din Ucraina.

Președintele Volodimir Zelenski l-a demis pe Oleksandr Pavliuk din funcția de șef al Administrației Regionale de Stat din Kiev.

Ȋn locul acestuia, a fost numit Oleksiy Kuleba, informează Administrația Prezidențială din Ucraina.

Motivul acestei schimbări nu este specificat
În acest sens, sâmbătă, 21 mai, au fost publicate două decrete pe site-ul președintelui.

În declarație se afirmă că, odată cu utilizarea experienței militare a lui Pavlyuk în condiții dificile de confruntare cu inamicul, au fost create noi linii defensive puternice în jurul Kievului.

În timpul în care Pavlyuk a ocupat funcția de conducere, regiunea Kievului a fost complet eliberată de ocupanții ruși, iar imediat după aceea, au început lucrările de refacere a infrastructurii regiunii.

Motivele demiterii și revenirii în această funcție a lui Kuleba, care a condus regiunea din februarie până la jumătatea lunii martie 2022, nu sunt specificate.

Șeful adjunct al biroului prezidențial Kyrylo Tymoshenko a anunțat, de asemenea, că Pavlyuk se va întoarce acum în zona militară.

“Experiența și cunoștințele sale ar trebui să funcționeze exact acolo unde este cea mai mare nevoie de el, în armată” a spus acesta.

Războiul din Ucraina se poate încheia doar pe cale diplomatică
Pe de altă parte, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski declara sâmbătă că războiul din Ucraina nu poate fi încheiat decât prin mijloace “diplomatice”.

Declarația sa vine în contextul în care negocierile dintre Moscova şi Kiev sunt în impas, informează France Presse.

“Sfârşitul (conflictului) va fi diplomatic”, a spus el într-un interviu pentru canalul de televiziune ucrainean ICTV. Războiul “va fi sângeros, vor fi lupte, dar se va încheia definitiv prin diplomaţie”.

“Cu siguranţă vor avea loc discuţii între Ucraina şi Rusia. Nu ştiu în ce format: cu intermediari, fără ei, într-un cerc mai larg, la nivel prezidenţial”, a declarat el.

Ucraina dorește o revenire la situația dinaintea invaziei
“Sunt lucruri pe care nu le putem atinge decât la masa negocierilor. Vrem ca totul să revină” ca înainte de începerea invaziei ruse a Ucrainei la 24 februarie, ceea ce “Rusia nu doreşte”, a adăugat el, fără a oferi mai multe detalii.

Rezultatele acestor discuţii – al căror subiect poate varia “în funcţie de momentul întâlnirii” – trebuie să fie “corecte” pentru Ucraina, a subliniat preşedintele.

Sursa: capital.ro

Alătură-te celorlalți 44 de abonați.

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Lasă un răspuns

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.