DECIZIE de ultimă oră in coalitia de guvernare despre majorarea pensiilor și a alocațiilor

Liderii PNL, USR-PLUS și UDMR au decis, luni, că pensiile vor crește de anul viitor cu doar 8%. Astfel, creșterea nu va respecta legea care impune majorarea cu 40%.

Alocațiile vor crește cu 20%, de la 1 ianuarie 2021, ceea ce înseamnă un plus de 24 de lei lunar. Prin urmare, nu vor fi dublate de la 150 lei la 300 de lei, așa cum prevedea legea.

Următoarea etapă de majorare a fost stabilită de guvernanți peste 1 an și jumătate, adică de la 1 iulie 2022, informează Antena 3.

Pensia medie lunară din România a crescut
Numărul mediu de pensionari a scăzut cu 7.000 persoane faţă de trimestrul precedent, iar pensia medie lunară (determinată luând în calcul sumele pentru pensiile tuturor categoriilor de pensionari – de asigurări sociale, invaliditate, urmaş etc -plătite de casele de pensii) a fost de 1.505 lei, în creṣtere cu 4,8% faṭă de trimestrul precedent, arată datele publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Numărul mediu de pensionari a fost de 5,125 milioane persoane, în scădere cu 7.000 persoane faţă de trimestrul precedent; numărul mediu de pensionari de asigurări sociale de stat a fost de 4,675 milioane persoane, în scădere cu o mie persoane faṭă de trimestrul precedent. Pensia medie lunară (determinată luând în calcul sumele pentru pensiile tuturor categoriilor de pensionari – de asigurări sociale, invaliditate, urmaş etc.-plătite de casele de pensii) a fost de 1.505 lei, în creṣtere cu 4,8% faṭă de trimestrul precedent”, informează INS.

Pensia medie din România a crescut cu 4,8%, la 1.505 lei
PPensia medie de asigurări sociale de stat a fost de 1.454 lei, iar raportul dintre pensia medie nominală netă de asigurări sociale de stat pentru limită de vârstă cu stagiu complet de cotizare (fără impozit ṣi contribuṭia de asigurări sociale de sănătate) şi câştigul salarial mediu net a fost de 51,9% (comparativ cu 51% în trimestrul precedent).

Sursa: gandul.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.