JUSTITIE

Decizie de ULTIMA ORA a judecatorului privind dosarul lui Liviu Dragnea

dragnea condamnare 02 inq octav ganea

Liviu Dragnea a ajuns din nou în fața judecătorilor, însă de această dată, lucrurile au mers mai bine pentru fostul lider al PSD. Totul s-a întâmplat în contextul în care Dragnea solicitase strămutarea dosarului în care se judecă eliberarea sa condiționată. Se pare că judecătorul de caz a renunțat.

După două termene de judecată, judecătorul Benone Alin Răduinea, cel care trebuia sa soluționeze cererea de strămutarea a dosarului lui Liviu Dragnea, a realizat că este lipsit de imparțialitate și a formulat cerere de abținere. Mai exact, acesta a anunțat că se retrage din cadrul procesului.

În acest context, cauza a fost amânată pentru data de 14 iunie 2021. De menționat este faptul că, reacția judecătorului vine după ce fostul lider al PSD solicitase strămutarea dosarului în care se judecă eliberarea sa condiționată, pe motiv că judecătorul nu ar putea fi imparțial.

”Solutia pe scurt: În temeiul art.68, alin.5, Cod de procedură penală, raportat la art.64, alin.1, litera f, Cod de procedură penală, admite declaraţia de abţinere formulată de judecătorul Benone-Alin Răduinea. În temeiul art.275, alin.3, Cod de procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din data de 24.V.2021”, se arată în minuta instanței.

Amânările lui Liviu Dragnea
Amintim că în ultimele săptămâni, Liviu Dragnea a tot fost amânat. În urmă cu o săptămână, judecătorii au amânat pentru 25 mai sentința, după ce Liviu Dragnea a depus o cerere de amânare pe motiv că avocatul său e în imposibilitatea de a se prezenta la proces. Cererea iniţială privind eliberarea condiționată a fost depusă la Judecătoria Sectorului 5, însă a fost respinsă ca neîntemeiată.

În același timp fostul lider al PSD a mai încercat să împiedice ca procesul să se desfășoare la Tribunalul Bucureşti, prin depunerea unei cereri de strămutare a cauzei la alt tribunal din ţară, însă solicitarea a fost amânată marţi de Curtea de Apel Bucureşti, după ce avocata sa nu a venit în sala de judecată, având probleme de sănătate.

Totodată, pe 21 aprilie, Liviu Dragnea a primit aviz pozitiv din partea Comisiei de liberare condiţionată a Penitenciarului Rahova, ceea ce echivala cu o undă verde din partea unităţii de detenţie pentru ca fostul şef al PSD să iasă din puşcărie înainte de termen.

Ulterior însă, pe 27 aprilie, Judecătoria Sectorului 5 respingea, ca neîntemeiată, cererea de eliberare condiţionată depusă de Liviu Dragnea, care execută la Penitenciarul Rahova o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni închisoare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Sursa: capital.ro

Alătură-te celorlalți 44 de abonați.

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.