Decizie CRUCIALĂ a Guvernului privind salariile românilor

Executivul a decis, cu puţin timp de începerea şedinţei de Guvern, să scoată de pe ordinea de zi şi să amâne majorarea salariului minim.

Lipsa unui aviz consultativ din partea Consiliului Economic şi Social se pare că este motivul care a dus la această decizie. Deşi a existat o şedinţă CES ieri, subiectul nu a fost pus în discuţie.

Potrivit primelor informaţii, majorarea salariului minim ar urma să fie pusă în discuţie săptămâna viitoare.

Lia Olguța Vasilescu, a prezentat, în primă lectură, pe 26 octombrie, proiectul de Hotărâre de Guvern prin care salariul minim brut pe țară ar urma să crească la 1.900 de lei, de la 1 ianuarie 2018.

Astfel, salariile românilor urmează să nu fie afectate de întoarcerea sarcinii fiscale.

În şedinţa de miercuri, s-a decis amânarea adoptării din cauza lipsei unor avize
Această valoare corespunde salariului prevăzut în Programul de guvernare, respectiv 1.550 de lei de la 1 ianuarie 2018.

Amânarea ar putea avea efecte asupra ordonanţei de modificare a Codului Fiscal, care ar trebui să fie adoptată în şedinţa de la pra 13.00.

Conform proiectului acestui act normativ, o altă măsură se referă la majorarea nivelului salariului lunar brut în funcţie de care se acordă deducerea personală.

Modificarea s-ar putea face astfel: de la 1500 lei (în prezent) la 1950 lei – limita până la care deducerile se acordă în sumă fixă, în funcţie de numărul persoanelor aflate în întreţinere; de la la 3000 lei (în prezent) la 3600 lei – limita maximă până la care deducerile se acordă în mod degresiv.

Pentru salariaţii care realizează venituri brute lunare din salarii de peste 3.600 lei nu se acordă deduceri personale. Sursa: huff.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.