Decizie CAB. Dosarul în care sunt judecate Ioana Băsescu și Elena Udrea. Procurorii au cerut 15 ani, respectiv 12 ani de inchisoare cu EXECUTARE

Instanța a amânat decizia în dosarul în care sunt judecate Ioana Băsescu și Elena Udrea. Este vorba despre dosarul finanțării campaniei din 2009. Elena Udrea este acuzată de instigare la luare de mită și spălare de bani, iar Ioana Băsescu la instigare la delapidare de fonduri și instigare la spălare de bani.

Curtea de Apel a decis să amâne pronunțarea sentinței pentru luna martie, ceea ce înseamnă că emoțiile în cazul Elenei Udrea și Ioana Băsescu cresc, având în vedere că abia atunci vor afla dacă vor primi pedepse cu executare, așa cum a cerut Direcția Națională Anticorupție sau achitare, așa cum au cerut prin avocații lor, cele două femei.

Citiți și:  Se vede că e fata lu' tata! Stenograme: „P... mă-tii de nesimţit!”/Cum se certa Ioana Băsescu cu fostul iubit

La ultimul termen de judecată, procurorii DNA au insistat ca Elena Udrea și Ioana Băsescu să primească pedepse maxime pentru faptele de care sunt acuzate.

În numele tatălui, Ioana Băsescu riscă ani grei de închisoare
În numele tatălui, Ioana Băsescu riscă în acest moment pedeapsa maximă, respectiv 15 ani de închisoare, în dosarul alegerilor din 2009, în care este acuzată și Elena Udrea.

Potrivit datelor venite de la procurori, în timpul campaniei din 2009, au fost colectate sume de bani provenite din infracțiuni de corupție, delapidare și evaziune fiscală, care au fost administrate atât de Ioana Băsescu, cât și de Elena Udrea, astfel încât campania lui Traian Băsescu să fie susținută prin prisma acestor sume. Cu alte cuvinte, beneficiarul ar fi fost Traian Băsescu. Însă fostul președinte nu apare în dosar.

Citiți și:  Breaking Procurorii cer pedepse MAXIME: Peste 15 ani de închisoare pentru Ioana Băsescu și peste 12 ani pentru Elena Udrea

Sursa: antena3.ro

862 de vizualizări

Susțineți presa independentă. Ne puteți sprijini printr-o donație prin PayPal:

LASA UN COMENTARIU