Informatie bombă despre pensii! Ce se întâmplă cu punctul de pensie (SURSE)

Pensionarii trebuie să se pregătească pentru o scădere a nivelului de trai în 2021, în condițiile în care prețurile la alimente și la produsele de bază au înregistrat creșteri constante, iar Guvernul Cîțu pregătește înghețarea pensiilor.

Pensionarii primesc cea mai proastă veste posibilă din partea Guvernului, care intenționează să înghețe punctul de pensie în 2021.

Liberalii își încalcă încă o dată cuvântul și promisiunile, având în vedere nenumăratele discuții care s-au făcut despre recuperarea diferenței între majorarea de 14% oferită anul trecut și cea de 40%, care era prevăzută de lege.

Pensionarii primesc cea mai cumplită veste
Astfel, punctul de pensie nu va creşte în 2021. Este o ştire foarte proastă pentru pensionari, care au aflat astfel că vor rămâne doar cu majorarea din 2020.

Premierul Florin Cîţu consideră că bugetul ţării – serios afectat de pandemia de coronavirus – nu poate susţine o nouă majorare a pensiilor, anunță realitatea.net pe surse.

”Premierul Florin Cîţu îşi doreşte ca punctul de pensie să nu crească nici în 2021. Nici măcar din luna septembrie. Astfel, pensionarii vor rămâne doar cu majorarea de 14% din septembrie 2020.

Asta pentru că bugetul ţării nu permite o altă majorare. Subiectul a fost discutat şi la Palatul Cotroceni, între Cîţu, ministrul de Finanţe, Alexandru Nazare.

Ne aşteptăm ca la aceasta întâlnire să se fi discutat şi despre limitele de finanţare pentru fiecare minister.

Cel mai probabil, Cîţu a spus că bugetul va ajunge în Parlament la 4 februarie, dar conform informaţiilor Realitatea Plus, bugetul nu este gata”, a transmis sursa citată.

”Pensiile vor îngheța”
În context, trebuie precizat că și preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, anunţate că punctul de pensie nu va creşte:

”Pensiile vor îngheța. Când ai depășit datoria externă de 45%, este primul lucru pe care ți-l cere legea. Înainte de campania electorală, a ieșit economistul șef al BNR și a încercat să explice ce prevede legea.

Când ajungi la 50% datorie externă, iar noi suntem la 47% – trebuie să tai din ajutoarele pentru asistența socială. Acestea sunt regulile.

Vom prezenta bugetul alternativ, unde vom demonstra că există banii și că se puteau majora pensiile. Românii trebuie să vadă și alternativele. Opoziția nu trebuie să vină doar să-i injure pe cei de la putere ci să prezinte și soluții.”, a declarat joi seară Ciolacu la Antena 3.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *