DECIZIE-BOMBĂ a COMISIEI de la VENEȚIA! Consiliul European, ANUNȚ despre LEGILE JUSTIȚIEI

Comisia de la Veneția va adopta o opinie cu privire la amendamentele la Codul Penal și la Codul de Procedură Penală din România, într-o ședință care va avea loc pe 19-20 octombrie, anunță un comunicat al Consiliului European.

Plenul Comisiei de la Veneția ar putea aproba, de asemenea, opinia preliminară publicată în luna iulie cu privire la proiectele de amendamente la trei proiecte de modificarea legilor justiției, legea privind organizarea judiciară, legea privind Consiliul Superior al Magistraturii şi legea privind statutul judecătorilor şi procurorilor.

Comisia l-a invitat pe deputatul PSD Florin Iordache, preşedintele Comisiei speciale pentru modificarea legilor justiţiei, pentru un schimb de opinii, potrivit Digi24.ro.
Curtea Constituţională a României decis vineri neconstituționalitatea parțială a Codului de procedură penală, judecătorii CCR admițând o parte dintre sesizările formulate de președintele Klaus Iohannis, ÎCCJ şi a unor partide din opoziţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.