Decizie absolut șocantă. Lovitură cruntă pentru România!

Trei paciente care se aflau în stare critică trebuiau transportate în Polonia, după ce Ministerul Sănătății a anunțat că transferul acestora a fost aprobat. Din păcate, Polonia a refuzat transferul acestor paciente.

Polonia a întors spatele României. Transferul celor 3 paciente în stare gravă a fost refuzat
Cele trei paciente care trebuiau să ajungă în Polonia fuseseră deja urcate în avion. Polonia a anunțat că nu le mai poate primi pe acestea deoarece nu mai are locuri disponibile în spital. Ministerul Sănătății spunea despre aceste trei paciente că se află în stare gravă.

Pacientele respective au fost internate în unitățile de primi urgențe din spitalele din București. Acestea se află în stare stabilă și sunt intubate, însă necesită asistență medicală de specialitate într-o secție de anestezie-terapie intensivă.

Ministrul interimar al Sănătății mulțumea Poloniei
Înainte de decizia Poloniei, ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, mulțumea țării pentru primirea celor trei paciente.

„Mulţumim colegilor noştri din Polonia pentru sprijin şi promptitudine. În aceste zile foarte grele, continuăm eforturile pentru a găsi soluţii în vederea aprovizionării spitalelor cu medicamentele necesare şi pentru acordarea asistenţei medicale pacienţilor care au nevoie, inclusiv prin transfer în afara graniţelor”, a declarat Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătăţii.

Luni, ministrul interimar al Sănătății a avut o discuție cu omologul său din Polonia, Adam Niedzielski, care a asigurat că analizează posibilitatea acordării de ajutor medical României.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *