fbpx
GENERAL

Decizia venită direct de la Kremlin. Noi amenintari: Vladimir Putin a dat ordinul final!

rusia planuieste ceva masiv

Rusia a venit cu noi amenințări, de această dată la adresa presei. Țara condusă de Vladimir Putin spune că aceste persoane vor fi expulzate imediat.

Rusia trece la amenințarea presei! Vor fi expulzați imediat. Anunțul venit direct de la Kremlin
Rusia avertizează că va expluza corespondenții americani de presă, dacă platforma YouTube va continua să blocheze briefingurile de presa ale purtătoarei de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

Totodată, însăși Maria Zaharova a făcut un anunț similar într-o intervenţie în cadrul Consiliului Federaţiei Ruse, conform informațiilor transmise de Reuters.

„A blocat încă o conferinţă de presă. Ce vom face noi? Pot spune că, dacă o vor face din nou, atunci un ziarist sau o mass-media din SUA pleacă acasă”, a avertizat Maria Zaharova.

Mai mult, Zaharova a insistat că autoritățile ruse vor „anunţa un nume precis sau o mass-media precisă” ce va trebui să părăsească Rusia, în cazul în care Youtube persistă cu conduita.

Este posibil ca o astfel de măsură să nu se limiteze la presa americană
De asemenea, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe a adăugat că este posibil ca o astfel de măsură a Rusiei să nu se limiteze la presa americană, amintind astfel de poziția „antirusească” a Poloniei.

Aceasta a subliniat anterior că este în curs de elaborare „un pachet de măsuri” împotriva mass-media anglo-saxone, drept pedeapsă faţă de restricţiile impuse împotriva mass-media ruse în Occident.

Amintim că Duma de Stat a adoptat săptămâna aceasta în primă lectură un proiect de lege care va permite Procuraturii să dispună încetarea activităţii în Rusia în cazul corespondenţilor de presă străini dacă estimează că ţara de origine a acestor discriminează presa rusă.

Proiectul de lege a venit în contextul în care mai multe ţări occidentale au sancționat anumite mass-media ruse precum Russia Today sau Sputnik, imediat după declanșarea invaziei din Ucraina. Totuși, Moscova a reacționat imediat după decizia respectivă și a spus că este o încălcare a libertăţii de exprimare.

Simultan, mai multe mass-media străine şi-au întrerupt activitatea în Rusia după ce Moscova a adoptat o lege care prevede până la 15 ani de închisoare pentru publicarea a ceea ce autorităţile ruse consideră a fi „informaţii false”.

Sursa: capital

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.